Video Spaţiile verzi din Galaţi, udate şi pe ploaie

Doi angajaţi ai societăţii care administrează spaţiile verzi din Galaţi au fost filmaţi luni în timp ce udau gazonul, deşi în oraş a plouat în mai multe reprize. Tot în Galaţi, oamenii au fotografiat aspersoare care irigau spaţiul verde în timpul ploii.

678 afișări

Luni, numeroşi gălăţeni s-au declarat revoltaţi de faptul că aspersoarele Primăriei funcţionau, deşi în oraş ploua de ore întregi. Persoanele care au văzut aspersoarele au postat imaginile pe Facebook, iar postările au tras numeroase comentarii.

Tot luni, o echipă a societăţii edilitare care întreţine spaţiile verzi din oraşul Galaţi a fost filmată în timp ce uda gazonul cu un furtun conectat la o cisternă cu apă. Angajaţii Primăriei, surprinşi udând spaţiul verde în timpul ploii, au dat vina pe şefi şi pe secetă.

”Plouă, dar apa nu a pătruns în sol, de aia udăm. Acum ce aţi rezolvat dacă m-aţi filmat ? Suntem şi noi controlaţi de cineva ", a spus angajata societăţii edilitare.

În ajutorul angajatei Primăriei Galaţi care uda florile şi gazonul deşi la Galaţi ploua de ore întregi a sărit şoferul autocisternei folosite la irigat: ”Uitaţi praf, este uscat pământul. Dar ne-am oprit din udat, colega mea a văzut că este filmată şi a spus că nu vrea să apară. Au mai fost probleme, tot aşa când s-a udat pe ploaie, şi de asta a plecat”.

Autorităţile locale se apără şi spun că ploaia de luni nu a asigurat cantitatea de apă necesară gazonului şi florilor de pe domeniul public.

”Cantitatea de apă care a ajuns la sol nu este suficientă pentru dezvoltarea normală a plantelor şi atunci ea trebuie suplimentată prin udat pentru că altă metodă nu există. Să spunem că a plouat, dar mai mult a udat puţin, iar aceste plantele trebuie udate corespunzător pentru că altfel se usucă”, a declarat directorul societăţii Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean.

În ceea ce priveşte aspersoarele, reprezentanţii societăţii care administrează spaţiile verzi din oraşul Galaţi spun că sistemul are uneori erori sau este stricat cu intenţie de cetăţeni.

”La aspersoare a fost o problemă cu o electrovană care a fost schimbată şi mă aştept ca, de acum înainte, să funcţioneze normal. Legat de faptul că unele udă trotuarul sau carosabilul, motivul este că acele aspersoare au o mişcare pe verticală, sus şi jos. Aşa cum sunt orientate, ele aşa rămân, faptul că sunt întoarse şi udă astfaltul, este doar o interevenţie a unui om rău intenţionat care le orienteză unde vrea el. Sunt zone unde mergem şi de două ori pe săptămână ca să le reglăm din cauza unor astfel de oameni care dau cu piciorul în ele, umbă la ele. Dacă au senzor de ploaie, aspersoarele se opresc singure, dar nu toate au. Noi oprim aspersoarele în cazul în care sunt anunţate cantităţi importante de ploaie sau suficiente pentru necesarul de apă din pământ. Dacă nu, le lăsăm să îşi facă treaba, dar o burniţă cum a fost astăzi nu satisface nevoia de apă a pământului. La cantitatea de apă care a fost astăzi nu trebuiau oprite şi nici udatul cu cisterna”, a precizat directorul Bogdan Ardean.

Incidente asemănătoare s-au produs şi anul trecut când aspersoarele au funcţionat după zile întregi de ploaie. Tot anul trecut, angajaţi ai Primăriei au fost filmaţi în timp ce udau copaci în timpul ploii şi când irigau un teren pe care se aflau doar boschete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici