Speranţe de eurodeputat: Până la finalul lui 2022 am putea avea salariu minim la nivel european

Până la finalul lui 2022 am putea avea o reglementare a salariului minim la nivel european, după ce Parlamentul European a votat, joi, Raportul Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale referitor la salariile minime adecvate în UE, anunţă Eugen Tomac.

9044 afișări
Imaginea articolului Speranţe de eurodeputat: Până la finalul lui 2022 am putea avea salariu minim la nivel european

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Parlamentul European a acordat astăzi (joi - n.r.)), la Strasbourg, votul său de încredere Raportului Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale referitor la salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. Subiectul salariului minim european se discută de ani de zile, astăzi însă suntem cu un pas mai aproape de o propunere de directivă concretă în acest sens. Astfel, până la finalul lui 2022 am putea avea o reglementare a salariului minim la nivel european”, anunţă pe Facebook Eugen Tomac.

Eurodeputatul precizează că negocierile între instituţiile UE vor continua, dar votul de joi „transmite un mesaj ferm, acela că toţi cetăţenii UE care muncesc trebuie să aibă un venit care să le permită o viaţă decentă”.

„Dacă proiectul de directivă, în forma pe care am votat-o, va fi un succes, statele care au salariile minime reglementate prin lege vor trebui să respecte criterii clare la stabilirea acestuia. Criterii care să garanteze oamenilor plătiţi cu salariul minim un trai adecvat. Mai mult, dacă România va reuşi să atingă valoarea indicativă a salariului minim ca fiind 50% din salariu mediu, ne-am putea aştepta la o creştere de aproximativ 20-25% a salariilor minime ale românilor, creştere absolut firească şi necesară pentru atingerea unui prag de decenţă. Se pune accent puternic şi pe negocierile colective, pe dreptul la informare şi apărare, pe monitorizarea şi analiza evoluţiei implementării directivei - toate acestea pentru a ne asigura că cei care au un loc de muncă sunt şi răsplătiţi pe măsură. Sper ca după finalizarea negocierilor interinstituţionale să avem cât mai repede un text final care mai târziu să poată fi implementat de către statele membre. Avem obligaţia să oferim românilor din ţară un trai decent şi românilor din afară un motiv să se întoarcă acasă”, conchide Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici