Spitalele din România au depus proiecte pentru dotarea anti COVID-19, în valoare de 1,25 miliarde de euro

  • Spitalele din România au depus în doar patru luni aproape 300 de proiecte pentru dotarea în lupta anti COVID-19, în valoare de 1,25 miliarde de euro.
  • Primele cereri au fost deja aprobate.
294 afișări
Imaginea articolului Spitalele din România au depus proiecte pentru dotarea anti COVID-19, în valoare de 1,25 miliarde de euro

Spitalele din România au depus proiecte pentru dotarea anti COVID-19, în valoare de 1,25 miliarde de euro

Potrivit reprezentanţilor Guvernului României, spitalele din România au întocmit 297 de proiecte în valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru obţinerea finanţării prin programul european. Primele 54 de cereri, în valoare de 163 de milioane de euro, au fost deja aprobate, restul proiectelor fiind în diverse etape ale procesului de evaluare

Programul de finanţare a fost lansat pe 15 mai şi s-a închis miercuri. În ultima zi, pe platformă au fost încărcate 57 de cereri de finanţare, oficialii Ministerului Fondurilor Europene luând în calcul suplimentarea bugetului prin intermediul facilităţii REACT-EU.

„Deşi apelul a început timid în luna mai, instituţiile sanitare au înţeles treptat oportunitatea utilizării banilor europeni pentru dotarea cu echipamente medicale şi de protecţie, inclusiv pentru activitatea viitoare. Şi, cel mai important, au căpătat încredere văzând că mecanismul de finanţare funcţionează, este mai suplu decât în mod normal, iar echipele mixte din Ministerul Fondurilor Europene şi din ministerul Sănătăţii oferă sprijinul promis. Cu alte cuvinte, două sunt câştigurile în urma acestei finanţări, care a depăşit cu 363% alocarea iniţială: pe de o parte potenţialii pacienţi au la dispoziţie spitale care încep să fie utilate modern, pe de alta, beneficiarii, adică reprezentanţii unităţilor spitaliceşti, au căpătat încredere în accesarea banilor europeni”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Ministerul Fondurilor Europene a oferit asistenţă spitalelor care s-au înscris în programul de finanţare european.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici