Spitalele îşi iau măsuri de prevenire a incidentelor. Instalaţia electrică de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara este verificată

  • Instalaţia electrică a Spitalului Victor Babeş din Timişoara este verificată de specialiştii de la Universitatea Politehnica Timişoara.
  • Verificarea este făcută la solicitarea reprezentanţilor spitalului care spun că vor să preîntâmpine o tragedie, aşa cum s-a întâmplat în alte unităţi medicale.
193 afișări
Imaginea articolului Spitalele îşi iau măsuri de prevenire a incidentelor. Instalaţia electrică de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara este verificată

Spitalele îşi iau măsuri de prevenire a incidentelor. Instalaţia electrică de la Victor Babeş este verificată: „Am asistat la mai multe tragedii în ţară”

Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara spun că vechimea instalaţiei electrice, suprasolicitarea circuitelor, prelungirea traseelor, creşterea numărului de aparate folosite în cadrul procedurilor de tratament reprezintă riscuri pentru o posibilă defecţiune a sistemului electric al unităţii sanitare.

De aceea, conducerea spitalului a cerut ajutorul specialiştilor de la Universitatea Politehnica din Timişoara.

„Am asistat în ultimele luni la tragediile produse în câteva spitale din ţară din cauza suprasolicitarii sistemului electric. Colegii noştri fac în permanenţă verificări, dar circuitele electrice ale spitalului sunt învechite, sistemul electric este subdimensionat şi există, ca peste tot de altfel, atunci când vorbeşti de clădiri vechi, posibilitatea producerii unui accident. Noi am vrut să preîntâmpinăm acest lucru şi i-am rugat pe colegii de la Universitatea Politehnica să ne ajute. Am găsit imediat înţelegere şi am început colaborarea”, a anunţat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.

Specialiştii de la Politehnica din Timişoara au făcut deja primele verificări şi au descoperit un contact electric care ajunsese la o temperatură de 140 grade Celsius. Situaţia a fost remediată şi urmează înlocuirea întregului panou de alimentare.

„În contextul pandemiei şi a situaţiilor de tot felul pe care aceasta le-a creat, am avut o discuţie cu medicul Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş, unitate medicală care întâmpina probleme cu reţeaua electrică. Colegul meu, prorectorul Sorin Musuroi, a mers la spital împreună cu o echipa a Facultăţii de Inginerie Electrică şi Energetică. Specialiştii noştri au făcut o prima evaluare a întregului sistem şi au venit cu propuneri de remediere“, a declarat Florin Drăgan, rectorul de la Universitatea Politehnica Timişoara.

În perioada următoare, specialiştii vor verifica secţiunile şi panourile din fiecare clădire a spitalului pentru a vedea solicitările electrice la care acestea sunt supuse. Pe baza acestor analize, urmează a fi luate mai multe măsuri de refacere a unor circuite sau de înlocuire a unor piese şi trasee electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici