Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va intra în carantină

Accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va fi interzis, începând de vineri, după ce conducerea unităţii sanitare a luat decizia de a institui măsura carantinei, în urma recomandărilor făcute de Ministerul Sănătăţii.

1380 afișări
Imaginea articolului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va intra în carantină

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va intra în carantină (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

„Având în vedere adresa Ministerului Sănătăţii nr.9186 din 11.02.2016, transmisă de Direcţia de Sănătate Publică, prin care suntem informaţi despre creşterea numărului de infecţii acute respiratorii şi gripă şi se recomandă să luăm urgent toate măsurile necesare în vederea limitării contagiozităţii, începând cu data de 12.02.2016 se instituie carantina la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Constanţa”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de managerul unităţii, dr. Dănuţ Căpăţînă.

În urma acestei recomandări, pentru a proteja pacienţii internaţi, conducerea unităţii sanitare a luat astfel decizia de a se interzice accesul vizitatorilor în spital pe toată perioada carantinei.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Constanţa, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute şi pneumonii se încadrează în intervalul aşteptat pentru această perioadă a anului, fiind similar celui înregistrat în luna februarie a anului trecut.

De la începutul sezonului s-au înregistrat 16 cazuri la nivelul judeţului Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici