Sportivul Daniel Brata, arestat pentru tentativă de omor calificat, a fost eliberat

Campionul naţional la judo Daniel Brata, arestat pentru tentativă de omor calificat, a fost pus în libertate, vineri, după ce Curtea de Apel Oradea a respins recursul procurorilor la o decizie a Tribunalului Bihor, care înlocuise măsura arestului cu interdicţia de a părăsi oraşul.

424 afișări
Imaginea articolului Sportivul Daniel Brata, arestat pentru tentativă de omor calificat, a fost eliberat

Sportivul Daniel Brata (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Oradea a judecat, vineri, recursul procurorilor orădeni la decizia Tribunalului Bihor de a înlocui măsura arestului preventiv în cazul sportivului Daniel Brata, anchetat împreună cu colegul său Valentin Radu - ambii foşti membri ai lotului masculin de judo al României -, pentru tentativă de omor calificat, după ce au agresat un tânăr într-un club.

În urma dezbaterilor, magistraţii au respins recursul procurorilor, menţinând astfel soluţia Tribunalului Bihor, care decisese înlocuirea măsurii arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi Oradea pentru 30 de zile. De asemenea, potrivit deciziei judecătorilor, Brata nu are dreptul să se afle într-un local public după ora 22.00.

"Nici Daniel Brata şi nici Valentin Radu nu prezintă pericol concret pentru ordinea publică, iar ancheta penală a fost finalizată, deci nu se mai justifica menţinerea lui Brata în stare de arest", a declarat avocatul sportivului, Claudia Ţînţaş.

Joi, magistraţii Curţii de Apel Oradea au respins solicitarea procurorilor de arestare a celui de-al doilea sportiv anchetat în dosar, Valentin Radu, dispunând doar interdicţia de a părăsi Oradea şi de a se afla într-un local public după ora 22.00.

Daniel Brata a fost arestat, în 10 august, de Tribunalul Bihor şi este anchetat, împreună cu Valentin Radu, pentru tentativă de omor calificat după ce au agresat un tânăr orădean în faţa unui club, victima rămânând cu sechele grave în urma loviturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici