Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile. Competiţii sportive, concerte şi pelerinaje în România, în anumite condiţii. ANUNŢUL lui Raed Arafat

  • Arafat a anunţat că starea de alertă va fi prelungită pentru încă o lună.
  • Din 13 mai se elimină mai multe restricţii.
  • Regulile privind testele antigen şi ale persoanelor care au fost bolnave în ultimele 90 de zile, dar nu mai puţin de 15 zile, rămân valabile la fel ca pentru activităţile sportive
7116 afișări
Imaginea articolului Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile. Competiţii sportive, concerte şi pelerinaje în România, în anumite condiţii. ANUNŢUL lui Raed Arafat

Competiţii sportive, concerte şi pelerinaje în România, în anumite condiţii. ANUNŢUL lui Raed Arafat

Raed Arafat a anunţat, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai.

Din aceeaşi dată se elimină mai multe restricţii.

Noutăţile enumerate de secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne:

  • se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, între orele 2.00 - 5.00, pentru participarea la sărbătoarea Ramadanului.
  • este eliminată restricţia privind participarea la organizarea de procesiuni şi / sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reşedinţă. Se va permite organizarea de procesiuni şi sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte.
  • crearea de posibilităţi în aşa fel încât competiţiile sportive să se poate desfăşura în România cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza propunerii Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu avizul Ministerului Sănătăţii. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru cele care au avut COVID-19 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test PCR negativ, făcut în ultimele 72 de ore.

„Era propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În timpul şedinţei de Guvern s-a mai adăugat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, şi testul antigen, care să nu aibă mai mult de 24 de ore şi să fie efectuat de cineva autorizat”, spune Arafat.

  • organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi / sau concerte să se poată desfăşura cu participarea publicului peste 50% din capacitatea maximă a spaţiului doar ca evenimente test sau pilot, după aprobarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza propunerii Ministerului Culturii şi cu avizul Ministerului Sănătăţii.

În acest caz, regulile privind testele antigen şi ale persoanelor care au fost bolnave în ultimele 90 de zile, dar nu mai puţin de 15 zile, rămân valabile la fel ca pentru activităţile sportive, afirmă Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici