Stolojan: Creşterile salariale după 1 ianuarie vor fi de 16-18%

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Stolojan a declarat luni, înaintea şedinţei BPN al PDL, că, din diferite calcule pe care le-a văzut la un moment dat, creşterile salariale ar putea fi de 16-18%, şi nu 25%, astfel încât să se revină la nivelul de dinaintea reducerilor.

44 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Creşterile salariale după 1 ianuarie vor fi de 16-18%

Stolojan: Creşterile salariale după 1 ianuarie vor fi de 16-18% (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Ideea iniţială era să aplicăm reducerea de personal în sectorul public, iar la cei rămaşi să putem reveni la 1 ianuarie la salariile de dinainte de reducere. Din păcate, nici evoluţia economică nu a mai fost cea gândită şi nici pasul reformei nu a fost cel anunţat", a spus Stolojan.

El a precizat că aceste calcule continuă, dar că, potrivie celor văzute de el, creşterile erau în medie de 16-18%.

Stolojan a mai arătat că aplicarea acestor creşteri ar putea fi diferenţiată, la salarii mai mici fiind creşteri mai mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici