Strat de zăpadă de până la 10 centimetri în Masivul Retezat

Stratul de zăpadă din Masivul Retezat are o grosime între cinci şi zece centimetri, la altitudini de peste1.200 de metri, după ce, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în zonă a căzut prima ninsoare din luna decembrie a acestui an.

100 afișări
Imaginea articolului Strat de zăpadă de până la 10 centimetri în Masivul Retezat

Strat de zăpadă de până la 10 centimetri în Masivul Retezat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A nins puţin noaptea trecută (noaptea de sâmbătă spre duminică - n.r.), iar zăpada s-a prins, începând de la cota 1.200. Stratul e subţire de aproximativ cinci - zece centimetri şi nu se poate schia", a declarat, duminică, şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe trasee, pentru că zăpada este proaspătă.

"Poteca e mascată de zăpadă şi se alunecă uşor. Dacă nu cunosc traseele şi nu au echipament adecvat, ar fi mai bine să renunţe la drumeţii. În cazul în care au probleme pe munte, turiştii se pot adăposti în unul dintre refugiile de la Stâna de Râu, Poiana Pelegii, Baleia sau Zînoaga, însă atunci când pleacă trebuie să lase curăţenie aşa cum au găsit", a spus şeful Salvamont Hunedoara.

Cei care au nevoie de ajutor pot suna la 112 sau la 0-salvamont, întrucât o echipă de salvamontişti este cantonată la Pietrele şi altele sunt gata să intervină în caz de nevoie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici