Studenţii Universităţii Bucureşti au câştigat aurul la concursul internaţional de Matematică

Studenţii de la Universitatea Bucureşti au câştigat aurul la concursul internaţional de Matematică SEEMOUS 2022, pentru al patrulea an consecutiv, potrivit instituţiei.

5564 afișări
Imaginea articolului Studenţii Universităţii Bucureşti au câştigat aurul la concursul internaţional de Matematică

Pentru al patrulea an consecutiv, studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti au obţinut medaliile de aur la cea de-a XVI-a ediţie a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS 2022.

Organizată sub patronajul Societăţii Sud-Est Europene de Matematică, a Societăţii de Matematică a Serbiei şi a Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii din Belgrad, ediţia din 2022 a Concursului Internaţional de Matematică pentru Studenţi a avut loc în Palić, Serbia, în perioada 27 mai – 1 iunie 2022.

Universitatea din Bucureşti a fost reprezentată la concurs de trei studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică. Toţi cei trei studenţi ai Universităţii din Bucureşti au cucerit podiumul competiţiei SEEMOUS: Vlad Nicolae Robu – aur, Andrei Tiberiu Pantea – argint şi Paul Florin Rebenciuc – bronz.

Studenţii UB au fost pe podiumul competiţiei şi la ediţiile din 2018, 2019, 2020 şi 2021.

În 2019, Universitatea din Bucureşti a fost reprezentată la eveniment de Dragoş Manea, student în anul II la Matematică, care a câştigat concursul, clasându-se pe locul I, cu punctaj maxim şi medalie de aur. Dragoş a participat şi la ediţia din 2018 a concursului, la care a obţinut o medalie de argint. De asemenea, tot în 2019, Andrei-Robert Bâra, student în anul I la Matematică, s-a clasat pe locurile 2-3, iar Călin-Daniel Spiridon, student în anul II la Matematică, pe locul 4, amândoi primind medalie de aur. Călin a obţinut medalie de aur şi la ediţia de anul trecut a concursului. Tot medalie de aur a obţinut şi Andrei-Alexandru Jelea, student în anul I la Matematică, care s-a clasat pe locul 6, concurând pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti, la care este, de asemenea, student.

Ediţia din 2020 a Concursului Internaţional de Matematică pentru Studenţi a avut loc în Salonic, Grecia, în perioada 3-8 martie şi a reunit studenţi din 14 universităţi din Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord şi România. Universitatea din Bucureşti a fost reprezentată la concurs de trei studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică. Toţi cei trei studenţi au obţinut medalii de aur, cu o menţiune specială pentru Andrei-Robert Bâra, care s-a clasat pe locul 1 absolut, cu punctaj maxim. Student în anul II la Matematică, Andrei a fost, aşa cum am precizat anterior, pe podium şi la ediţia din 2019 a SEEMOUS, când s-a clasat pe locurile 2-3. Medalie de aur a obţinut şi Dan-Ştefan Dumitrescu, clasat pe locul 5, dar şi Andrei-Vlad Caţaron, care s-a clasat pe locul 6. Cei doi au fost, în momentul competiţiei, studenţi la Matematică în anul I.

De asemenea, şi în 2021, studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti au obţinut rezultate de excepţie în cadrul celei de-a XV-a ediţii a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS. Trei studenţi au obţinut medalii de aur, cu o menţiune specială pentru Sergiu-Ionuţ Novac, care s-a clasat pe primul loc. Medalii de aur au obţinut şi Dan-Ştefan Dumitrescu şi Vlad-Nicolae Robu, care s-au clasat pe locul 2. Nu în ultimul rând, studenta Ana-Teodora Bercaru a obţinut medalie de argint.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici