STUDIU Berea este tot mai apreciată de români. Şi pasiunea femeilor pentru bere a crescut

  • Reputaţia berii în România a crescut cu peste 6 procente din 2018 în 2020, arată un studiu realizat în 29 de state europene de asociaţia Berarii europeni.
  • Conform acestuia, şi pasiunea femeilor pentru bere a cescut în România.
  • România se situează în top trei între ţările europene atunci când vine vorba despre cultura moderaţiei în consumul de bere.
313 afișări
Imaginea articolului STUDIU Berea este tot mai apreciată de români. Şi pasiunea femeilor pentru bere a crescut

STUDIU Berea este tot mai apreciată de români. Şi pasiunea femeilor pentru bere a crescut

Potrivit studiului Reputation RepTrak Pulse realizat în 29 de state europene, dintre toate categoriile de băuturi alcoolice analizate în studiu, berea şi industria berii se bucură de cea mai bună reputaţie în ţara noastră şi în Polonia.

„Sărbătorim dragostea românilor pentru bere printr-o îmbunătăţire semnificativă a performanţei tuturor factorilor de reputaţie, cu rezultate foarte bune în special la indicatorii legaţi de autenticitate şi calitate, precum şi la cei referitori la gust şi varietate: istorie îndelungată, calitatea ingredientelor naturale din care este fabricată, gust excelent, gama variată de produse, alegerea perfectă pentru orice ocazie, momente bune cu prietenii”, se arată într-un comunicat al asociaţiei Berarii României.

Conform acestuia, deşi berea continuă să aibă mai mulţi adepţi din rândul bărbaţilor, din ce în ce mai multe femei apreciază această băutură. „Categoria şi-a îmbunătăţit reputaţia în ultimii doi ani cu 8 puncte, ajungând la o favorabilitate de 79, pe o scală de la 0 la 100. La nivel european, România se situează în top 3 în ceea ce priveşte reputaţia de care se bucură berea printre femei”, se mai arată în comunicat.

„Berea este o băutură potrivită atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. De aceea, ne bucură să vedem că reputaţia berii în rândul femeilor creşte semnificativ şi că se apropie de nivelul de favorabilitate înregistrat în rândul bărbaţilor. Aceasta arată că în ultimii ani producătorii de bere şi-au adaptat portofoliile de produse la preferinţele şi gusturile tuturor categoriilor de consumatori”, a declarat Julia Leferman, director general al asociaţiei Berarii României.

Şi reputaţia producătorilor de bere din România a crescut cu aproape 8 puncte în 2020 faţă de 2018.

Reputation RepTrak Pulse este un studiu cu reprezentativitate naţională, realizat online, pe 520 de respondenţi în cazul României. La nivel european, cercetarea se desfăşoară la fiecare 2 ani, începând cu 2016. Datele celui mai recent studiu au fost colectate în octombrie 2020, într-un moment în care se aplicau noi restricţii în toată Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici