Studiu: Italia, Marea Britanie şi Spania, în topul celor mai populare destinaţii în rândul românilor. Ce ţări completează lista

Italia, Marea Britanie şi Spania conduc în topul celor mai populare destinaţii din Europa în aceste luni în rândul românilor, arată un studiu recent..

419 afișări
Imaginea articolului Studiu: Italia, Marea Britanie şi Spania, în topul celor mai populare destinaţii în rândul românilor. Ce ţări completează lista

Potrivit datelor publicate de Vola.ro pentru perioada 15 septembrie -1 decembrie 2022, Italia, Marea Britanie şi Spania, ţări în care există comunităţi mari de români, dar şi care sunt alese frecvent de turişti, conduc în topul celor mai populare destinaţii din Europa în aceste luni.

Aşa cum era de aşteptat, fiind ţara cu cea mai mare varietate a oraşelor către care se poate zbura din România, Italia ocupă prima poziţie în topul celor mai populare destinaţii europene din această toamnă. Aceasta e urmată de Marea Britanie şi Spania, care domină clasamentul atât din punctul de vedere al numărului de rezervări, cât şi din cel al biletelor efective.

Lista celor mai solicitate destinaţii este completată în lunile de toamnă de Germania, Franţa, Belgia, Irlanda, Olanda, Grecia, Austria, Danemarca, Portugalia şi Turcia, ţări alese frecvent de turiştii români pentru city-break-uri, vacanţele preferate ale acestui sezon.

Reprezentanţii companiei susţin că ţări precum Austria, Portugalia şi Spania au cel mai mare număr al rezervărilor de două persoane, semn că aceste destinaţii sunt alese cu preponderenţă de cupluri de călători.

În ceea ce priveşte durata dintre momentul rezervării zborului şi efectuarea călătoriei, se pare că se revine la intervalele de dinaintea pandemiei. Dacă înainte, pe fondul restricţiilor şi al schimbărilor de ultim moment, românii rezervau zborul cât mai aproape de data plecării, acum aceştia rezervă, în medie, cu 34 de zile înaintea deplasării. Potrivit datelor furnizate de Vola.ro, zborurile către Portugalia au cea mai mare fereastră, fiind rezervate cu 54 de zile înainte, pe când zborurile către Irlanda sunt cele mai spontane, fiind rezervate cu numai 19 zile înainte.

Călătorii îşi rezervă acum deplasările cu mai mult timp înainte şi graţie numeroasele produse de protecţie a călătoriei care au apărut ca urmare a situaţiilor neprevăzute din pandemie. Astfel, 26% din cei care au rezervat zboruri prin Vola.ro au inclus cel puţin un astfel de produs în pachetul lor.

Conform datelor companiei, cele mai mai populare destinaţii sunt şi cele mai ieftine. De exemplu, preţul mediu pentru un bilet către Italia costă 80 de euro, cel mai ieftin zbor din această toamnă. Zboruri ieftine pot fi găsite şi către Belgia, Austria şi Danemarca, acestea fiind şi destinaţii către care zboară mai multe companii aeriene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici