Supliment bugetar de peste 200 mil. lei pentru plata salariilor obţinute de magistraţi în instanţă

Bugetele Ministerului Justiţiei, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ministerului Public şi Consiliului Superior al Magistraturii au fost suplimentate de Guvern cu un total de 205,5 milioane lei, pentru plata tranşei din drepturile salariale câştigate de magistraţi în instanţă, prevăzute pe 2010.

70 afișări
Imaginea articolului Supliment bugetar de peste 200 mil. lei pentru plata salariilor obţinute de magistraţi în instanţă

Supliment bugetar de peste 200 mil. lei pentru plata salariilor obţinute de magistraţi în instanţă

Astfel, bugetul Ministerului Justiţiei a fost suplimentat cu 143,4 milioane lei, cel al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu 3 milioane lei, cel al Ministerului Public cu 57,5 milioane lei, iar al al CSM cu 1,6 milioane lei, conform unei hotărâri aprobate recent de Guvern.

Sunele alocate vor fi utilizate numai pentru plata titlurilor executorii prevăzută de OU 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, se arată în actul normativ.

În 2009, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca drepturile salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti în favoarea bugetarilor, în principal pentru personalul din justiţie şi administraţia penitenciarelor, devenite executorii până la 31 decembrie 2009, să fie eşalonate la plată cu câte o treime din valoarea titlului, în perioada 2010-2012.

Astfel, în 2010 este achitat 34% din valoarea titlului executoriu, în 2011 se plăteşte 33% din valoarea titlului, iar în 2012 se restituie 33% din valoarea titlului.

În cursul acestui termen, orice cerere de executare silită se suspendă de drept.

Sumele plătite se actualizează cu indicele inflaţiei comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Guvernul argumenta, în 2009, că executarea titlurilor de plată stabilite prin hotărâri judecătoreşti are o influenţă substanţială asupra bugetului de stat şi face imposibilă echilibrelor bugetare şi, implicit, respectarea angajamentelor asumate de Executiv în ceea ce priveşte nivelul deficitului bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici