SURPRIZA de la ANAF. Un cioban din Galaţi, pe lista celor mai mari datornici din ţară

Un cioban dintr-o comună gălăţeană este cel mai mare datornic la bugetul de stat din judeţul Galaţi şi unul dintre cei mai mari datornici din ţară, el având o datorie de două ori mai mare decât bugetul comunei în care locuieşte. La nivel national, este pe locul 7 în topul restanţierilor la stat.

16749 afișări
Imaginea articolului SURPRIZA de la ANAF. Un cioban din Galaţi, pe lista celor mai mari datornici din ţară

SURPRIZA de la ANAF. Un cioban din Galaţi, pe lista celor mai mari datornici din ţară

Ciobanul a aflat despre aceste datorii uriaşe în anul 2016 atunci când a primit o înştiinţare de la ANAF.

În acelaşi fel ar fi fost păcăliţi şi alţi locuitori ai comunei gălăţene. În total sunt aproximativ 50 de persoane care au rămas cu datorii după ce firmele în care figurau ca acţionari nu au plătit taxele către stat, deşi comunitatea este una dintre cele mai sărace din judeţ, sute de persoane trăind din ajutoare sociale.

„În prezent, avem între 400 şi 500 de asistaţi social iar bugetul anual al comunei este în jur de şase milioane de lei. Practic, ciobanul a strâns datorii care sunt de două ori cât bugetul nostru. Mai sunt şi alte persoane în situaţii asemănătoare. Nu au avut datorii atât de mari dar oamenii au fost nevoiţi să le plătească. Unii le-au plătit, alţii încă plătesc lunar”, a precizat primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru.

Localnicii din comuna gălăţeană Ghidigeni în frunte cu ciobanul care a acumulat o datorie de peste 12 milioane de lei, ar putea beneficia de o amnistie fiscal, după ce oficialii guvernamentali au anunţat că iau în calcul ştergerea debitelor pentru persoanele fizice care aveau datorii la 31 decembrie 2017.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici