Sute de persoane au participat la înmormântarea socrului lui Traian Băsescu

Sute de persoane au participat, sâmbătă, la Suceava, la înmormântarea cu onoruri militare a socrului lui Traian Băsescu, Gheorghe Andruşca, printre cei prezenţi, alături de Traian Băsescu şi de soţia sa, Maria, fiind cele două fiice ale lor, dar şi lideri locali ai PMP şi autorităţi.

1625 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au participat la înmormântarea socrului lui Traian Băsescu

Sute de persoane au participat la înmormântarea socrului lui Traian Băsescu

Slujba de înmormântare a fost oficiată de şapte preoţi, la Biserica "Sfânta Treime" din cartierul sucevean Burdujeni, unde Gheorghe Andruşca a fost timp de 27 de ani epitrop.

La înmormântare au fost prezenţi Traian Băsescu, soţia sa, Maria, şi sora acesteia, Stela Derla, precum şi Elena Băsescu şi Ioana Băsescu, aceasta din urmă venind împreună cu soţul ei, Radu Pricop.

De asemenea, la funeralii au asistat sute de suceveni, locuitori ai cartierului Burdujeni, dar şi liderii PMP din judeţele Suceava şi Botoşani, Corneliu Popovici şi Mihai Ţâbuleac, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi primarul suspendat al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

La rândul lor, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur şi Elena Udrea au trimis coroane de flori.

Vineri seară, au venit să îi aducă un omagiu lui Gheorghe Andruşca şi să transmită condoleanţe familiei preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, vicepreşedintele PNL pentru regiunea de nord-est, deputatul Ioan Bălan, dar şi IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

În onoarea lui Gheorghe Andruşca, locotenent-colonel de jandarmi în rezervă, un pluton de jandarmi a tras trei salve de armă.

Socrul lui Traian Băsescu, Gheorghe Andruşca, a murit, joi, la vârsta de 96 de ani.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, aflat la Suceava la priveghiul socrului său, spunea că acesta "a trăit frumos şi drept" şi că perioada cât a fost jandarm "i-a luminat viaţa", iar atunci când vorbea despre mareşal "îi curgeau lacrimile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici