Băsescu, despre socrul său: A trăit frumos şi drept

Fostul preşedinte Traian Băsescu, aflat la Suceava la priveghiul socrului său Gheorghe Andruşca, mort la vârsta de 96 de ani, a spus că acesta "a trăit frumos şi drept" şi că perioada cât a fost jandarm "i-a luminat viaţa", iar atunci când vorbea despre mareşal "îi curgeau lacrimile".

2787 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre socrul său: A trăit frumos şi drept

Băsescu, despre socrul său: A trăit frumos şi drept; când vorbea despre mareşal îi curgeau lacrimile

Traian Băsescu a spus că pentru Gheorghe Andruşca, cel mai bătrân veteran de război din judeţul Suceava, "perioada cât a fost jandarm a fost perioada care i-a luminat viaţa" şi că atunci când vorbea despre mareşal (n.r. - Ion Antonescu) îi curgeau lacrimile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Povestea din viaţa lui şi perioada cât a fost jandarm a fost perioada care i-a luminat viaţa, cred. A fost foarte lungă perioada aia şi când vorbea de mareşal îi curgeau lacrimile", a declarat Băsescu.

Fostul şef de stat a menţionat că socrul său îi povestea întâmplări din perioada celui de-al doilea război mondial la care a participat şi ca jandarm nu a ajuns până la Stalingrad, ci doar a fost în teritoriile recuperate de la ruşi.

"De multe ori îl însoţea pe mareşal în deplasările pe front. A fost un om care a avut o experienţă extraordinară şi se pare că marele lui regret a fost că după instaurarea comuniştilor nu a mai fost bună Armata Regală. A rămas extrem de legat de Jandarmerie şi participa cu multă plăcere la evenimentele Jandarmeriei organizate la Suceava", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că Gheorghe Andruşca a fost un om care a trecut prin tot ce putea trece un om născut în 1919 şi că regretă că nu l-a invitat la Cotroceni de Ziua Naţională ca să nu dea naştere la discuţii şi din acelaşi motiv a refuzat propunerile de a-l ridica în grad de general în rezervă.

"Acum îmi pare rău că nu l-am invitat niciodată la Cotroceni de Ziua Naţională, exact ca să nu fie discuţii, şi propunerile de a-l face general în rezervă le-am refuzat, deşi au fost vreo patru propuneri ale Jandarmeriei. Am zis că toată lumea va spune că şi-a făcut Băsescu general socrul”, a spus fostul preşedinte.

Băsescu a adăugat că acesta a trăit "frumos şi drept".

"Mă bucur că a fost lucid până în ultima clipă. Mi-aş dori să ajungem toţi la 96 de ani", a mai spus Traian Băsescu.

Socrul lui Traian Băsescu, Gheorghe Andruşca, a murit, joi, la vârsta de 96 de ani şi urmează să fie înmormântat, sâmbătă, în cimitirul din cartierul sucevean Burdujeni cu onoruri militare, el fiind locotenent-colonel în rezervă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici