Taxa de barieră din staţiunea Mamaia a fost suspendată

Turiştii care vor veni în Mamaia în acest sezon estival şi anul viitor nu vor mai achita taxa de acces în staţiune după consilierii locali au decis luni, într-o şedinţă extraordinară, suspendarea acesteia, pe motiv că primăria nu mai are suficienţi angajaţi pentru a se ocupa de bariere.

747 afișări
Imaginea articolului Taxa de barieră din staţiunea Mamaia a fost suspendată

Taxa de barieră din staţiunea Mamaia a fost suspendată (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a afirmat, după şedinţa Consiliului Local, că măsura a fost luată deoarece Primăria nu mai are suficienţi angajaţi pentru a se ocupa de barierele din Mamaia şi pentru că dacă ar fi fost angajată o firmă să colecteze taxa de acces în staţiune atunci aceasta ar fi luat trei sferturi din suma încasată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Având în vedere că nu mai putem colecta această taxă cu angajaţii Primăriei pentru că am fost obligaţi să-i dăm afară, aşa cum bine ştiţi, din cauza restructurărilor promovate de domnul Boc, nu puteam să colectăm această taxă decât cu o firmă din exterior. Ori având în vedere că nu am mai majorat această taxă de patru ani şi nici nu aveam de gând să o majorăm, costurile colectării acestei taxe erau aproximativ trei sferturi din valoarea ei, ca atare nu se mai justifică. Astfel, fie creşteam preţul, fie o scoteam de tot şi am apreciat că în condiţiile în care oricum Boc ia pielea de pe toţi, în condiţiile în care oricum turismul merge prost, e mai bine să o scoatem până când şi-o mai reveni ţărişoara asta", a explicat Radu Mazăre.

El a precizat banii colectaţi de Primărie din taxa de barieră erau folosiţi pentru organizarea de evenimente în staţiunea Mamaia.

"Banii pe care îi luam din taxe îi foloseam în tot ceea ce face Primăria în staţiunea Mamaia, în special în evenimente, cursele de Formula 1 de bărci, spectacolele pe care le dădeam gratuit pentru turişti, aducerea lui Schumacher cu Formula 1, spectacolele de curse de avioane. Aceste spectacole nu le vor mai avea, vor avea spectacole cu Boc şi cu madam Udrea", a spus primarul Constanţei.

El a mai afirmat că taxa a fost suspendată atât pentru 2011, cât şi pentru anul 2012 şi ar putea fi reintrodusă atunci când reprezentanţii municipalităţii vor fi lăsaţi să facă turism în Mamaia aşa cum cred de cuviinţă.

"Până când vom fi lăsaţi în pace să facem turism în staţiunea Mamaia aşa cum credem noi de cuviinţă, până când vom fi lăsaţi în pace să construim marine, până când vom fi lăsaţi în pace să contruim blocuri înalte, până când vom fi lăsaţi în pace să facem cluburi şi divertisment, până când vor putea veni turişti din Rusia fără să aştepte o lună de zile viză pentru România", a mai precizat Mazăre.

Taxa de acces în staţiunea Mamaia a fost introdusă în 2003 şi a funcţionat până în 2005.

Prefectura Constanţa a atacat în contencios-administrativ taxa respectivă, iar instanţa a anulat-o în 2006, an în care turiştii au putut intra în staţiune fără să plătească. Apoi, primarul Radu Mazăre a făcut recurs la decizia instanţei, în 2007 a câştigat procesul şi a reintrodus taxa de acces în Mamaia în 2008, aceasta funcţionând până în 2010, inclusiv.

Valoarea taxei nu mai fusese modificată în ultimii patru ani. Astfel, fiecare intrare în staţiune costa trei lei, un abonament pentru 24 de ore - 4 lei, unul pentru şapte zile - 25 de lei, iar pentru întreg sezonul estival abonamentul ajungea la 250 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici