Teo Trandafir a fost operată, intervenţia a fost un succes

Teo Trandafir a fost supusă, joi, unei intervenţii chirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Clinica AKH din Viena.

211 afișări
Imaginea articolului Teo Trandafir a fost operată, intervenţia a fost un succes

Teo Trandafir a fost operată, intervenţia a fost un succes (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale, au precizat medicii de la Spitalul Universitar din capitala Austriei, în comunicatul citat.

"Sunt de un optimism moderat că acesta este un mare pas înainte în recuperarea ei", a declarat, după intervenţia chirurgicală, profesorul Michael Gnant, şef al Departamentului chirurgie de la Spitalul AKH, cel care a operat-o pe Teo Trandafir.

"Teo Trandafir a fost intens pregătită pentru această procedură chirurgicală importantă", a adăugat profesorul Spiss, care a condus echipa de anestezie şi reanimare.

Medicii care au operat-o pe Teo Trandafir susţin că intervenţia a fost un "succes" şi precizează că aceasta va rămâne sub observaţie în zilele următoare, la Terapie Intensivă.

Medicii de la Clinica AKH din Viena au decis că intervenţia chirurgicală în cazul lui Teo Trandafir este necesară pentru a controla procesul inflamator al pancreasului. Potrivit comunicării postate pe site-ul unităţii sanitare, decizia a fost luată având în vedere deteriorarea stării generale de sănătate a pacientei.

Clinica AKH anunţa, la începutul lunii februarie, că Teo Trandafir a fost supusă unei proceduri endoscopice, se recuperează bine şi ar putea reveni în ţară "curând". Ulterior, externarea ei a fost amânată, din cauza unei complicaţii septice.

Teo Trandafir a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Ea a fost internată la Terapie Intensivă în clinica din Viena, iar echipa medicală a optat iniţial pentru tratament, şi nu pentru intervenţie chirurgicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici