Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase, amendat după internarea pacienţilor în condiţii greu de imaginat

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a primit o amendă de 5.000 de lei, în urma controlului efectuat, luni, de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, după ce unitatea medicală a internat pacienţi în condiţii greu de imaginat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

140 afișări
Imaginea articolului Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase, amendat după internarea pacienţilor în condiţii greu de imaginat

Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase, amendat după internarea pacienţilor în condiţii greu de imaginat

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Dana Şpac, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara a primit o amendă de 5.000 de lei pentru că a internat pacienţi în saloane cu pereţi scorojiţi şi mobilier ruginit.

De asemenea, inspectorii au sancţionat şi doi asistenţi medicali, cu 1.600 de lei, iar Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara i-a fost interzis să mai facă internări în saloanele “cu probleme”.

“Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru condiţiile din saloanele în care au fost pacienţi internaţi. De asemenea, au mai fost amendaţi doi asistenţi medicali: unul cu 1.000 de lei, pentru că a colectat deşeuri necorespunzător, iar altul cu 600 de lei, pentru că grupurile sanitare nu erau dotate cu materiale de igienă individuale pentru pacienţi. Totodată, inspectorii au interzis alte internări în saloanele cu probleme. Rezultatele controlului vor fi trimise Ministerului Sănătăţii”, a afirmat Dana Şpac.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara a transmis, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că „îşi exprimă regretul pentru situaţia existentă”, dar că au fost nevoiţi să facă internări „temporar” şi în saloanele din Secţia de Pneumologie care nu au fost reabilitate din cauza numărului mare de pacienţi.

„Referitor la afirmaţiile postate de o aparţinătoare pe reţelele de socializare şi preluate în presa locală şi centrală, întreaga echipă a spitalului îşi exprimă regretul pentru situaţia existentă. Spitalul se află într-un proces amplu de reabilitare şi reamenajare cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi se depun eforturi pentru ca toate saloanele să fie dotate conform noilor nome UE, iar pacienţii să beneficieze de condiţii de cazare optime. Atenţia noastră este îndreptată asupra pacienţilor, iar actul medical este prioritar. Momentan, lucrările de reabilitare şi reamenajare nu au fost finalizate în toate saloanele. Aducem aminte că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara este un spital de specialitate care, datorită specificului patologiei sale, are competenţa maximă şi deserveşte toată zona de vest a ţării, motiv pentru care toţi pacienţii sunt direcţionaţi către noi. Din cauza numărului mare de pacienţi cu care ne confruntăm în ultimul timp, suntem nevoiţi să cazăm temporar pacienţi şi în saloanele din secţiile de pneumologie care încă nu au fost reabilitate”, a arătat conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Două fotografii în care sunt imortalizate condiţiile în care sunt cazaţi pacienţii pe Secţia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara au fost postate pe Facebook, sâmbătă, fiind distribuite de sute de ori. În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazaţi în saloane cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit, iar în loc de perdele, în geamuri au fost puse cearşafuri.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că saloanele în care pacienţii au fost fotografiaţi sunt în curs de renovare şi că s-au făcut internări şi acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

De asemenea, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a reacţionat la imaginile de coşmar suprinse în Spitalul de Boli Infecţioase, postând poze care arată un spital curat şi îngrijit. ”Pozele sunt actuale şi prezentarea lor este legitimă”, a scris edilul, dezamăgit că nu se vorbeşte şi despre cealaltă parte a unităţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici