Timişoara: Depuneri de coroane, parastas şi vernisaje, la comemorarea a 26 de ani de la Revoluţie

Depuneri de coroane, un parastas de pomenire, expoziţii şi vernisaje vor fi organizate la Timişoara, cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.

275 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Depuneri de coroane, parastas şi vernisaje, la comemorarea a 26 de ani de la Revoluţie

Timişoara: Depuneri de coroane, parastas şi vernisaje, la comemorarea a 26 de ani de la Revoluţie

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Timişoara, municipalitatea şi asociaţiile de revoluţionari din oraş au pregătit un program comemorativ dedicat împlinirii a 26 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

Astfel, manifestările vor începe marţi cu un simpozion cu tema ”Aspecte controversate din Revoluţia de la Timişoara, din decembrie 1989”, care va avea loc la Secţia de Artă a Bibliotecii Judeţene, între orele 10.00 şi 14.00.

Miercuri, de la ora 10.00, la Opera Română din Timişoara va avea loc deschiderea expoziţiei de artă plastică cu tema ”Revoluţie - Libertate”, iar de la ora 12.00, în aceeaşi sală, va avea loc lansarea cărţii ”(Ne)Recunoştinţa”, de Adrian Kali. La ora 15.00, în Sala Capitol a Filarmonicii ”Banatul” va avea loc şedinţa festivă a Consiliului Local Timişoara dedicată Revoluţiei.

Seara, de la ora 20.00, în Piaţa Victoriei, va avea loc un moment de reculegere în memoria victimelor Revoluţiei şi vor fi aprinse candele ce vor fi aşezate în formă de cruce, fiecare reprezentând câte un luptător care a murit în timpul tragicelor evenimente din urmă cu 26 de ani.

Joi, de la ora 10.00, va avea loc o slujbă de pomenire a eroilor martiri la Catedrala Mitropolitană şi vor fi depuse coroane de flori. De asemenea, de la ora 12.00, la Biserica Martirilor va avea loc o slujbă comemorativă şi apoi vor fi depuse coroane de flori.

Şi la Cimitirul Eroilor va avea loc o slujbă de pomenire, de la ora 14.00, precum şi parastasul în memoria eroilor Revoluţiei, iar de la ora 19.00 va avea loc un moment de reculegere în memoria eroilor Revoluţiei pe treptele Catedralei Mitropolitane.

Tot la catedrală, în 19 decembrie, între orele 12.00-13.00, vor fi depuse coroane de flori, iar în jurul orei 19.00 un grup de răniţi sau urmaşi ai eroilor Revoluţiei vor porni înspre Popeşti-Leordeni pentru a depune coroane de flori în memoria martirilor care au fost arşi în crematoriu.

Momentul în care Timişoara devenea primul oraş liber de comunism din România, în urmă cu 26 de ani, va fi marcat în 20 decembrie, la ora 13.00, când sirenele din oraş vor începe să sune.

Manifestările dedicate eroilor Revoluţiei de la Timişoara se vor încheia în 21 decembrie, când între orele 12.00-14.00 vor fi depuse coroane de flori în ”punctele cheie” din oraş în care s-au petrecut evenimentele din decembrie 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici