Timişoara: Primăria a interzis plimbarea cu role şi trotinete în centrul oraşului

Rolele, trotinetele şi skateboardurile sunt interzise în centrul Timişoarei, în urma unei hotărâri a Consiliului Local, aprobată marţi, amenzile pentru cei care nu respectă această prevedere fiind cuprinse între 200 şi 800 lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1863 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Primăria a interzis plimbarea cu role şi trotinete în centrul oraşului

Timişoara: Primăria a interzis plimbarea cu role şi trotinete în centrul oraşului

Proiectul de hotărâre privind interzicerea trotinetelor, skateboardurilor, trotinetelor şi rolelor în centrul istoric al oraşului a fost introdus, marţi, pe ordinea de zi, în plenul Consiliului Local Timişoara, pe lista suplimentară şi a fost votat de majoritatea consilierilor locali.

În referatul proiectului de hotărâre se arată că este nevoie de această interdicţie în zona pietonală a Timişoarei pentru prevenirea producerii unor incidente.

„Pentru a se asigura un climat de siguranţă a persoanelor care frecventează zona pietonală a municipiului Timişoara, respectiv pentru a preveni producerea unor incidente ce pot avea urmări grave asupra integrităţii fizice a persoanelor care circulă în această zonă, primarul municipiului Timişoara a apreciat ca fiind necesară adoptarea unei hotărâri de consiliu local pentru interzicerea folosirii monociclurilor, trotinetelor şi a altor mijloace de deplasare similare. Precizăm că în zona pietonală este restricţionat accesul vehiculelor. De asemenea, în această zonă pătrund şi circulă cu viteză persoane care utilizează skateboard-uri, hoverboard-uri, segway, trotinete sau alte mijloace de deplasare de mici dimensiuni, care pun în pericol siguranţa pietonilor care se deplasează în zona pietonală, în special a copiilor, ce pot fi cu uşurinţă vătămaţi prin coliziunea cu cei care se deplasează utilizând mijloacele menţionate mai sus”, scrie în referatul proiectului de hotărâre.

Luni, Primăria Timişoara a organizat o dezbatere publică pe tema proiectului prin care se interzice accesul cu role, trotinete sau skateboarduri în centrul oraşului, în urma căreia au fost propuse mai multe amendamente care au fost votate de aleşii locali, marţi.

Astfel, au fost definite străzile şi pieţele pe care sunt interzise aceste mijloace, dar şi amenzile pe care le riscă cei care nu respectă hotărârea de consiliu local.

„Se interzice folosirea pe străzile şi în pieţele destinatei promenadei, Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Unirii, strada Alba Iulia, strada Vasile Alecsandri, strada Mărăşeşti, strada Eugeniu de Savoya, strada Ghe. Lazar (tronsonul cuprins între strada Emanuil Ungureanu şi Piaţa Unirii), strada Florimund Mercy, strada Enrico Caruso, strada General Praporgescu a oricăror mijloace de locomoţie, inclusiv a bicicletelor, tricicletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboard-urilor, hoverboard-urilor, segway-urilor. Nu se au în vedere în enumerarea deschisă mai sus cărucioarele pentru copii şi pentru persoane cu dizabilităţi”, scrie în amendament.

În ceea ce priveşte amenzile, vor fi sancţionate cu sume între 200 şi 400 lei persoanele cu vârste între 14 şi 18 ani, şi cu sume între 400 şi 800 lei, persoanele peste 18 ani. Copiii cu vârste sub 14 ani scapă de amenzi.

Interdicţia va intra în vigoare după ce noua hotărâre va fi avizată de Prefectura Timiş şi vor fi montate indicatoare.

În toamna anului 2015, Primăria Timişoara a interzis accesul bicicletelor în centrul istoric al oraşului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici