Tinerii medici din România vor avea, de anul viitor, 400 de locuinţe, dintre care 150 în Capitală

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării şi Turismului vor colabora pentru construirea, începând din martie 2013, a 400 de locuinţe pentru tinerii medici în Bucureşti şi în judeţele Mureş, Timişoara, Iaşi, Craiova şi Cluj, în baza unui protocol semnat joi de miniştrii Arafat şi Hellvig.

293 afișări
Imaginea articolului Tinerii medici din România vor avea, de anul viitor, 400 de locuinţe, dintre care 150 în Capitală

Tinerii medici din România vor avea, de anul viitor, 400 de locuinţe, dintre care 150 în Capitală (Imagine: Ovidiu Micsik/ Arhiva Publimedia)

Astfel, în Capitală, vor fi construite 150 de locuinţe, iar în cele cinci judeţe, câte 50.

Protocolul de colaborare privind realizarea unor locuinţe pentru specialiştii din Sănătate, în cadrul Programului de construcţie a locuinţelor destinate tinerilor şi implementat de ANL, a fost semnat de ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, şi ministrul Dezvoltării şi Turismului, Eduard Hellvig.

"Programul ANL este binevenit pentru tinerii noştri. Cu toate că numărul rezidenţilor este mult mai mare decât posibilităţile acestui program, este un pas care vine în sprijinul lor, să locuiască acolo unde fac pregătirea, cu costuri minime. Lipsa locuinţelor este una dintre problemele majore cu care ne confruntăm. Mulţi medici cer transferul din unităţile unde sunt rezidenţi tocmai din aceste
motive locative"
, a declarat Arafat.

Potrivit ministrului Sănătăţii, şi în alte ţări, centrele cu clinici universitare au astfel de spaţii puse la dispoziţia tinerilor care îşi continuă studiile într-o specialitate.

Lucrările pentru demararea construcţiilor vor putea începe în martie 2013 şi vor dura între opt şi 12 luni.

Criteriile privind repartizarea locuinţelor vor fi stabilite de Ministerul Sănătăţii. În Bucureşti, primele locuinţe vor fi construite, cel mai probabil, pe platforma de la Fundeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici