TORNADE şi inundaţii la Galaţi. Mai multe persoane au filmat un vârtej de vânt spectaculos | VIDEO

Mai multe fenomene meteo extreme s-au produs în ultimele 24 de ore în judeţul Galaţi. Ploaia torenţială a inundat zeci de gospodării şi drumuri, iar în centrul judeţului s-au format câteva tornade, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4120 afișări
Imaginea articolului TORNADE şi inundaţii la Galaţi. Mai multe persoane au filmat un vârtej de vânt spectaculos | VIDEO

TORNADE şi inundaţii la Galaţi. Mai multe persoane au filmat un vârtej de vânt spectaculos | VIDEO

Cea mai neaşteptată apariţie a fost a unei tornade. Aceasta s-a format vineri în centrul judeţului Galaţi din cauza schimbării bruşte de temperatură. Ulterior în zonă au apărut şi alte tornade de intensitate mai mică. Toate tornadele s-au format pe câmp, nu au ajuns în zonele locuite şi nu au produs pagube.

„Tornada s-a format pe câmp, a fost filmată de un gălăţean pe un câmp de lângă Cuca. Pompierii nu au intervenit, nu au fost raportate pagube din cauza tornadei, a fost doar pe câmp, nu a ajuns în sat. Probabil, s-a format din cauza diferenţelor de temperatură, a schimbării bruşte de temperatură”, a explicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

În alte părţi ale judeţului Galaţi a plouat foarte tare, iar cursurile de apă au inundat satele aflate în cale. Cea mai afectată a fost localitatea Slobozia Conache, unde zeci de case s-au umplut de apă.

„Un pârâu a inundat mai multe gospodării la Slobozia Conachi. Apa a intrat şi a ieşit, nu a făcut mari stricăciuni. Sâmbătă dimineaţa nu avem intervenţii în teren. Şi pe DN25 se circulă normal, a fost vineri seara apă pe carosabil, s-a circulat cu greutate, dar drumul nu a fost închis”, a precizat Eugen Chiriţă.

Pompierii gălăţeni rămân în stare de alertă deoarece în judeţul Galaţi sunt anunţate noi furtuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici