Trafic îngreunat pe A3, vizibilitate sub 50 de metri pe A2. Porturile Medgidia, Midia, Murfatlar şi Bara Sulina, închise / Mai multe sectoare de drumuri din judeţul Călăraşi au fost închise

Pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti se desfăşoară îngreunat, din cauza viscolului, vizibilitatea fiind scăzută sub 100 de metri. Şi pe Autostrada Bucureşti-Constanţa se circulă în condiţii de iarnă. În judeţul Călăraşi, mai multe sectoare de drumuri din judeţul Călăraşi au fost închise din cauza viscolului.

1597 afișări
Imaginea articolului Trafic îngreunat pe A3, vizibilitate sub 50 de metri pe A2. Porturile Medgidia, Midia, Murfatlar şi Bara Sulina, închise / Mai multe sectoare de drumuri din judeţul Călăraşi au fost închise

FOTO Trafic îngreunat pe A3, se circulă în condiţii de iarnă pe A2. Drum închis în judeţul Călăraşi

"Din cauza viscolului şi a sulurilor de zăpadă, traficul rutier pe DN3 Călăraşi – Lehliu( în judeţul Călăraşi) este întrerupt, între localităţile Mihai Viteazu şi Plevna", anunţă Centrul Infotrafic.

Pe Autostrada 2 circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă şi se acţionează cu utilaje pentru împrăştierea de material antiderapant, iar pe Autostrada A4 nu se mai înregistrează precipitaţii. Pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti se circulă îngreunat, precizează Poliţia Română.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să manifeste prudenţă sporită la volan, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că pe drumurile aflate sub incidenţa codului galben de viscol şi zăpadă se circulă îngreunat, pe Autostrada Bucureşti-Constanţa vizibilitatea fiind sub 50 de metri. Porturile Medgidia, Midia, Murfatlar şi Bara Sulina sunt închise din cauza vântului puternic.

"Pe toată reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, inclusiv pe drumurile din judeţele aflate sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa şi Mehedinţi, se circulă în condiţii de iarnă. Pe Autostrada A2, între Fundulea şi Lehliu vizibilitatea este sub 100 de metri, iar între Lehliu şi Drajna vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri din cauza viscolului. Deşi se acţionează şi se împrăştie material antiderapant, din cauza vântului puternic zăpada este readusă pe partea carosabilă", transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Centrul Infotrafic informează că, începând cu ora 09.00, traficul rutier pe DN3 Călăraşi – Lehliu a fost reluat, acesta fiind oprit marţi dimineaţa din cauza viscolului.

În Constanţa au fost constituite cinci puncte de lucru temporare cu paramedici aparţinând Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în toate locaţiile în care există şenilate aparţinând CNAIR astfel: Centrul de Întreţinere Curentă A2 Valea Dacilor, Baza RAJDP Băneasa, Baza RAJDP Topraisar, Centrul de permanenţă Cogealac şi GI Chirnogeni.

"Referitor la traficul aerian, menţionăm că două curse aeriene de la Bacău şi Iaşi au aterizat fără probleme pe Aeroportul Otopeni, iar două care urmau sa decoleze de la Bacău şi patru de la Iaşi au fost anulate din cauza vântului şi a ceţii. Nu sunt probleme de tranzit în punctele de trecere a frontierei, însă şoferii trebuie să ţină cont de faptul că în toate judeţele din sud ninge, iar in Bulgaria a fost emisă o avertizare de Cod Galben pentru ninsoare şi vânt"., anunţă MAI.

La nivelul celor patru judeţe aflate sub incidenţa codului galben au intervenit peste 1.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne cu 486 mijloace. CNAIR a acţionat cu 740 utilaje şi au fost utilizate 2.058,12 tone de material antiderapant şi 1,7 tone clorură de calciu.

La ora transmiterii ştirii se acţionează pentru deblocarea mai multor maşini în judeţul Călăraşi.

"Pe DN 4 la km 31 în localitatea Buciumeni sunt blocate un camion şi patru autoturisme, iar pentru deblocarea lor intervin pentru angajaţii CNAIR. Pe DJ 301, în localitatea Vasilaţi, este blocat un microbuz cu nouă persoane şi şase autoturisme, pentru remedierea situaţiei intervenind autorităţile locale. Situaţia este în curs de rezolvare", informează poliţiştii.

Un alt microbuz, cu şase persoane, a fost blocat în localitatea Fundeni din judeţul Călăraşi, pe DJ 100, acesta fiind deblocat în jurul orei 07.00.

Şi în judeţul Constanţa a fost nevoie de intervenţia autorităţilor.

"În cursul nopţii s-a acţionat în Constanţa pentru deblocarea unui microbuz cu patru persoane care a rămas imobilizat pe DJ 391A Şipote – Tufani din cauza poleiului. De asemenea, s-a intervenit pentru deblocarea a două autotrenuri şi trei autoturisme înzăpezite pe DN 22, între localităţile Tariverde şi Mihai Viteazu. S-a intervenit şi pentru deblocarea unei ambulanţe a SAJ Constanţa imobilizată la intersecţia dintre DJ 392 cu DJ 391A, în timp ce se deplasa în localitatea Tufani pentru a prelua o femeie însărcinată", arată ministerul.

Poliţia Română anunţă că mai multe sectoare de drumuri din judeţul Călăraşi au fost închise din cauza viscolului, acestea fiind: DJ 402 Solacolu-Fundulea; DJ 303 Savulesti-Valea Farcovei; DJ 403 Mănăstirea-Luica; DJ 304 Ulmu-Plevna; DJ 413 Frumuşani-Popesti; DJ 100 Fundeni-limita Ilfov.

Centrul Infotrafic informează că, în judeţul Ialomiţa, din cauza unui autotren care a derapat, circulaţia rutieră pe DN2A Căzăneşti – Munteni Buzău, este blocată pe raza localităţii Balaciu. Şi în judeţul Dâmboviţa, din cauza unui accident rutier, circulaţia pe DN7 Găeşti – Titu este blocată la kilometrul 36(localitatea Slobozia Moară).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici