Traficul feroviar între Deva şi Arad a fost reluat

Traficul feroviar între Deva şi Arad a fost reluat, duminică seara, după aproape 12 ore de la accident, în cea mai mare parte a zilei circulaţia efectuându-se pe un singur sens.

992 afișări
Imaginea articolului Traficul feroviar între Deva şi Arad a fost reluat

Traficul feroviar între Deva şi Arad a fost reluat

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Hunedoara, Ioan Balaş, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că echipele de intervenţie au reuşit, după aproximativ 12 ore, degajarea porţiunii feroviare afectate de accidentul care a avut loc duminică dimineaţa în zona localităţii hunedorene Zam.

”Locomotiva a fost ridicată, repusă pe şine, astfel că a fost redeschisă circulaţiei şi dubla de cale ferată afectată de accidentul feroviar din cursul dimineţii de duminică”, a spus Ioan Balaş.

Potrivit sursei citate, operaţiunile de repunere a locomotivei deraiate pe şine au fost întârziate din cauza faptului că un dispozitiv folosit pentru ridicarea locomotivei s-a rupt, fiind necesară aducerea unui alt astfel de dispozitiv de la Simeria, de la circa 60 de kilometri depărtare.

Duminică dimineaţa, acceleratul 1821 care circula pe ruta Bucureşti-Arad a lovit un autotren, la un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată de pe raza localităţii hunedorene Zam, în urma impactului două dintre roţile locomotivei sărind de pe şine.

În urma impactului nu au fost înregistrate victime, locomotiva lovind doar partea din spate a autotrenului.

Călătorii aflaţi în trenul care circula pe ruta Bucureşti – Arad au fost preluaţi de un tren rapid şi şi-au continuat călătoria la câteva zeci de minute de la producerea accidentului. Toto atunci, circulaţia feroviară a fost reluată pe un sens.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici