Traian Băsescu a făcut o baie de mulţime la finalul slujbei de la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii"

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, vineri, o baie de mulţime la finalul slujbei de la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii" din Salva, judeţul Bistriţa-Năsăud, la care au asistat aproximativ 5.000 de persoane, iar întrebat pentru ce s-a rugat, şeful statului a răspuns: "Ca fiecare..."

834 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a făcut o baie de mulţime la finalul slujbei de la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii"

Traian Băsescu a făcut o baie de mulţime la finalul slujbei de la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii"

La terminarea slujbei de la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii", preşedintele Traian Băsescu a primit o icoană de la maica stareţă Stravofora Emanuela Moisa, după care a intrat în biserica nouă sfinţită din cadrul complexului monahal, iar ulterior a făcut o baie de mulţime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sute de oameni s-au înghesuit să îi strângă mână, unele femei în vârstă solicitându-i să le mărească pensiile.

Şeful statului le-a urat oamenilor "Hristos a înviat!" şi a împărţit unor copii cozonac primit de la mănăstire.

Întrebat dacă i-a plăcut la Mănăstirea Salva, Băsescu a răspuns: "Da, ca întotdeauna".

Întrebat pentru ce s-a rugat, Băsescu a spus: " Ca fiecare..."

Şeful statului a urcat apoi în maşină, însă a coborât pentru a primi un cadou din partea vicepreşedintelui PDL Ioan Oltean oferit de consilierul judeţen Gabriela Montoiu. Ea i-a dat o trăistuţă brodată cu motive populare, o pălărie cu pană de păun în miniatură şi un pliant cu informaţii despre creatoarea populară Virginia Linul, care le-a confencţionat.

El a luat cadoul, după care coloana oficială s-a îndreptat spre stadionul Năsăud, de unde Traian Băsescu a plecat cu elicopterul.

La hramul Mănăstirii "Izvorul Tămăduirii" participă aproximativ 5.000 de persoane, lăcaşul de cult pregătind pentru sărbătoare 40.000 de porţii de sarmale, cozonac, vin, apă şi sucuri, produse oferite credincioşilor la ieşirea de la slujbă.

După slujba de sfinţire a noii biserici din cadrul complexului monahal, oficialităţile, preoţii şi episcopii au fost invitaţi la o masă festivă, fiind pregătite meniuri pentru 500 de persoane.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns vineri dimineaţă la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii" din Salva, unde a participat la slujba religioasă.

Şeful statului a ajuns în Bistriţa-Năsăud cu un elicopter care a aterizat pe stadionul din Năsăud. Ulterior, preşedintele s-a deplasat cu un autoturism la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii" din Salva, fiind întâmpinat de primarul din localitate, Gheorghe Onul, de protopopul Năsăudului Ioan Dâmbu, dar şi de vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

La intrarea în curtea mănăstirii, Traian Băsescu a fost întâmpinat de sute de oameni, dar şi de patru călăreţi îmbrăcaţi în costume populare, pe care i-a salutat şi le-a spus "Hristos a înviat", apoi şeful statului a urcat pe scena amenajată în curtea lăcaşului de cult, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie.

Slujba de sfinţire a Mănăstirii Salva din Bistriţa-Năsăud a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, IPS Mitropolit Iosif Pop al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală şi Meridională, PS Vasile Someşanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi PS Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, împreună cu un sobor de preoţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici