Traian Băsescu l-a înaintat în grad pe şeful Poliţiei Române

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul pentru înaintarea în grad a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.

184 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu l-a înaintat în grad pe şeful Poliţiei Române

Petre Tobă (Imagine: Mediafax Foto)

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 29 noiembrie a.c., Decretul privind înaintarea în gradul profesional de chestor-şef de poliţie a domnului chestor principal de poliţie Petre Tobă din Ministerul Administraţiei şi Internelor", informează un comunicat al Preşedinţiei remis agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, înaintarea în grad a şefului Poliţiei Române a fost făcută de către preşedintele Băsescu la propunerea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În 15 mai 2012, premierul Victor Ponta a semnat propunerea ministrului de Interne Ioan Rus de numire a lui Petre Tobă la conducerea Poliţiei Române, în locul lui Liviu Popa.

Secretarul de stat Petre Tobă fusese numit în martie, la propunerea fostului ministru Gabriel Berca, la conducerea Departamentului de ordine şi siguranţă publică din MAI, în locul lui Ioan Dascălu. Petre Tobă a ocupat anterior numirii la conducerea Departamentului de ordine şi siguranţă publică funcţia de secretar general adjunct în minister.

Petre Tobă a fost demis în noiembrie 2010 de la conducerea Poliţiei Române, tot atunci fiind eliberat şi Dan Valentin Fătuloiu de la şefia Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică. În locul lor au fost numiţi atunci, prin decizie a premierului Emil Boc, Liviu Popa, la Poliţia Română, şi Ioan Dascălu, la Departamentul ordine şi siguranţă publică din MAI. La acel moment, numele lui Dan Valentin Fătuloiu a fost legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici