Traian Băsescu îi dă lecţii lui Klaus Iohannis: „Ziua Naţională nu e ziua preşedintelui. Trebuia să invite toate instituţiile“

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, în cadrul emisiunii "Votez cu mine", de pe Gandul.info, că actualul şef de stat a greşit când a decis să invite numai anumite oficialităţi la manifestările de Ziua Naţională a României, spunând că o astfel de hotărâre o poate lua Iohannis doar de ziua sa.

1658 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu îi dă lecţii lui Klaus Iohannis: „Ziua Naţională nu e ziua preşedintelui. Trebuia să invite toate instituţiile“

Traian Băsescu: „Ziua Naţională nu e ziua preşedintelui. Trebuia să invite toate instituţiile“ (Imagine: Ştefan Micsik/ Mediafax Foto)

"Iohannis a inventat această categorie de 'penali' pentru oameni care nu sunt judecaţi, asta nu e bine pentru un preşedinte. Am văzut că a făcut şi invitaţii selective la Ziua Naţională, acolo nu este ziua preşedintelui. (...) Eu nu spun că Tăriceanu n-are nişte probleme, că Ponta n-are nişte probleme, aşa a fost în timpul meu, dar nu mi-am permis niciodată să nu invit şefii celor două Camere, prefecţii, preşedinţii de Consilii Judeţene. De ziua mea, pe 4 noiembrie, decid pe cine invit sau nu, nu la Ziua Naţională", a spus fostul preşedinte Traian Băsescu pentru Gandul.info.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la criteriile care au stat la baza invitaţiilor făcute pentru 1 decembrie, că politicienii cu probleme, vinovaţi sau nu trebuie să facă un pas înapoi până când le rezolvă.

"Este ziua naţională, o zi dedicată unor manifestări foarte vizible care vor să sublinieze caracterul statului român de stat unitar, stat de drept, stat european, stat membru NATO. Noi prin manifestările de 1 decembrie nu dorim doar să omagiem trecutul, ci şi să creionăm viitorul României. Viitorul României se bazează pe respectarea valorilor UE, pe valorile NATO şi toate acestea au un punct comun foarte punternic: statul de drept. Şi atunci, cred că este bine să dăm semnale puternice lesne de înţeles şi de cetăţeanul simplu şi de diplomatul titrat că de la vârful statului se promovează curăţenia politică'', a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni, din cauza problemelor în Justiţie pe care le au cei trei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici