Transporturi ilegale de miei şi peşte descoperite de inspectorii ANSVSA

Inspectorii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au descoperit transporturile ilegale de miei şi peşte, primele în cadrul acţiunilor de control desfăşurate înaintea Sărbătorilor Pascale.

458 afișări
Imaginea articolului Transporturi ilegale de miei şi peşte descoperite de inspectorii ANSVSA

Transporturi ilegale de miei şi peşte descoperite de inspectorii ANSVSA

Astfel, în judeţul Tulcea, luni, a fost identificat în trafic un transport ilegal de miei. Într-o autoutilitară au fost găsiţi 91 de miei, dintre care doar 74 erau însoţiţi de documente sanitare veterinare. Ca urmare a neregulilor generate de restul de animale, care nu prezentau elemente de identificare, miei au fost expediaţi într-o fermă de colectare, în vederea eutanasierii, iar cadavrele au fost dirijate către o unitate de incinerare. Transportatorul a fost amendat cu 1.200 de lei.

Inspectorii au deschis o anchetă şi i-au identificat în judeţul Sibiu pe propietarul mieilor şi pe medicul veterinar de liberă practică, care a emis formularele de mişcare pentru transport în alte condiţii decât cele prevăzute de legislaţia în vigoare. În urma controlului oficial, propietarul a fost amendat cu 1.500 de lei, în timp ce medicul veterinar a fost sancţionat contravenţional cu 12.000 de lei. În plus, DSVSA Sibiu va propune analiza activităţii acestuia în Comisia de Deontologie şi Litigii din cadrul Colegiului Medicilor Veterinari.

În judeţul Arad a fost identificat un vehicul care transporta ilegal 5.231,7 kg de crap, somn şi chefal, provenit din Italia.

„Lipsa lotizării produselor şi neconcordanţa între cantitatea găsită şi documentele prezentate (din cele 5.231,7 kg numai 2.598,5 kg aveau documente) au făcut imposibilă stabilirea trasabilităţii mărfii. În consecinţă, s-a luat măsura dirijării întregii cantităţi la o unitate autorizată, în vederea neutralizarii, iar transportatorul a fost amendat cu suma de 12.000 de lei”, a transmis ANSVSA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici