Tiroliana ruptă la Craiova. Traseul de pe care un copil de zece ani a căzut ar fi fost montat ilegal

Traseul periculos din Parcul „Nicolae Romanescu” Craiova de unde, duminică, un copil a căzut de la opt metri înălţime, ar fi fost montat ilegal, fără să obţină acordul vreunei instituţii, un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă fiind deschis în acest caz

1037 afișări
Imaginea articolului Tiroliana ruptă la Craiova. Traseul de pe care un copil de zece ani a căzut ar fi fost montat ilegal

Traseul cu tiroliană din Craiova, de unde un copil de opt ani a căzut, ar fi fost montat ilegal

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache, a declarat că municipalitatea nu şi-a dat acordul pentru instalarea unui minitraseu de aventură care să includă şi o tiroliană.

„Primăria a dat un acord temporar pentru ocuparea domeniului public. Ne-au informat că vor avea şi un minitraseu de aventură, dar noi nu am dat acord pentru instalarea acelui minitraseu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

Raul, un băieţel în vârstă de 10 ani a căzut, duminică, de la opt metri înălţime, după ce s-a rupt tiroliana cu el, iar apoi a ajuns la spital cu piciorul rupt, entorsă la o mână şi vânătăi pe tot corpul.

Evenimentul organizat de Asociaţia Studenţească „Amicus” a fost intens promovat pe reţele de socializare, dar Inspectoratul Şcolar Judeţean a refuzat să participe pentru nu au fost prezentate şi măsurile de siguranţă pentru copii.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj nu a fost partener în cadrul acestui proiect şi nici nu şi-a dat acordul privind desfăşurarea activităţii deoarcere în adresa primită nu erau prevăzute condiţiile de siguranţă pentru copii”, a afirmat purtătorul de cuvânt din cadrul ISJ Dolj, Nicoleta Liţoiu.

Tatăl copilului a povestit că s-a rupt coarda care face legătura între harnaşamentul de siguranţă şi scripetele tirolianei.

Poliţiştii craioveni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din cuplă, iar organizatorii minitraseului de aventură au fost deja audiaţi de oamenii legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici