Trei cazuri noi de gripă AH1 s-au înregistrat într-o săptămână la Sibiu

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu au raportat joi încă trei cazuri de gripă AH1 în judeţul Sibiu, înregistrate în decurs de o săptămână, transmite corespondentul MEDIAFAX.

688 afișări
Imaginea articolului Trei cazuri noi de gripă AH1 s-au înregistrat într-o săptămână la Sibiu

Trei cazuri noi de gripă AH1 s-au înregistrat într-o săptămână la Sibiu

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi corespondentului MEDIAFAX de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu, au fost recoltate 4 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care una are rezultat negativ, iar trei sunt pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009.

"Au fost recoltate 4 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care una are rezultat negativ (recoltată de la o femeie în vârstă de 29 ani), iar trei sunt pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009 (la 2 femei din Sibiu cu vârste de 46 şi 63 de ani şi la un bărbat de 52 de ani din Şelimbăr)", se arată în comunicatul DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, alte două probe, recoltate săptămâna precedentă pentru detectare de virus gripal, care erau în curs de investigare, de la o tânără în vârstă de 15 ani şi o femeie de 56 de ani, au rezultat pozitiv pentru virus gripal Tip A H1 pademic 2009.

Comunicatul DSP Sibiu arată, de asemenea, că în cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului, în săptămâna 15 – 21 februarie, cazurile de suspiciuni de gripă raportate au fost 18.

În ceea ce priveşte situaţia vaccinării în judeţul Sibiu, au fost repartizate 16.750 de doze de vaccin antigripal, în trei tranşe reprezentând circa 32.65% din totalul persoanelor catagrafiate (51.299).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici