Trei morţi şi trei răniţi, în urma unei explozii în Poligonul de la Cincu

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost rănite, în urma unei explozii produse, marţi, în Poligonul de la Cincu, din judeţul Braşov, răniţii aflându-se în prezent la Spitalul Militar Braşov.

536 afișări
Imaginea articolului Trei morţi şi trei răniţi, în urma unei explozii în Poligonul de la Cincu

Trei morţi şi trei răniţi, în urma unei explozii în Poligonul de la Cincu (Imagine: Mihaela Cojocariu/Arhiva Mediafax Foto)

Incidentul de la Poligonul Cincu s-a produs din cauza exploziei în ţeava unui aruncător de 120 mm, în timpul desfăşurării unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă, informează MApN.

Conform sursei citate, explozia s-a produs, marţi, în jurul orei 12.30.

Cei şase militari cu gradul de caporal fac parte din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab".

Militarii răniţi au fost transportaţi la spital, în prezent starea lor fiind stabilă, susţine MApN.

Potrivit procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar, iar şeful statului Major al Forţelor Terestre a numit o comisie de cercetare a împrejurării producerii evenimentului.

Ministrul Apărării şi conducerea armatei îşi exprimă produndul regret pentru pierderea vieţii celor trei militari şi urmăresc evoluţia stării de sănătate a celorlalţi.

Răniţii au fost transportaţi cu ambulanţele militare la Spitalul din Făgăraş, unde au fost preluaţi de către medici.

Managerul Spitalului Făgăraş, Laurean Gheţea, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că celor trei pacienţi li s-au acordat primele îngrijiri în spital, iar ulterior, în jurul orei 16.00, au fost trimişi către Spitalul Militar Braşov.

"Toţi cei trei pacienţi sunt în stare stabilă şi doar doi dintre ei necesită internare. Cel de-al treilea a suferit, probabil, răni mai uşoare", a spus managerul Spitalului Municipal Făgăraş.

În 30 octombrie, un subofiţer a decedat tot la Poligonul de la Cincu, la finalul unui exerciţiu militar, Parchetul Militar derulând o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici