Trei vieţi salvate cu organele donate de familia unui pacient aflat în moarte cerebrală

  • Trei vieţi au fost salvate în urma unor operaţii de transplant efectuate la Bucureşti şi Cluj-Napoca.
  • Familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe, opeaţia de prelevare fiind făcută la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare.
212 afișări
Imaginea articolului Trei vieţi salvate cu organele donate de familia unui pacient aflat în moarte cerebrală

Trei vieţi salvate cu organele donate de familia unui pacient aflat în moarte cerebrală

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr Constantin Opriş” Baia -Mare s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord să ofere o nouă şansă la viaţă unor semeni necunoscuţi.

La operaţie au participat, alături de echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Baia Mare, medici de la Institutul Clinic de Urgenţă şi Transplant Renal Cluj, care au prelevat rinchii şi ficatul.

Intervenţiile de transplant s-au realizat Centrul de Transplant Hepatic Fundeni, unde un pacient de 59 de ani, aflat în stare critică, a primit o nouă şansă la viaţă, iar alţi doi pacienţi aflaţi în hemodializă cronică au primit rinchii la ICUTR Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici