Tribunalul Bucureşti va judeca luni propunerea de arestarea preventivă a lui Trăşculescu

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a primit joi propunerea de arestare preventivă a fostului deputat Alin Trăşculescu a decis că acesta trebuie citat în Vrancea şi a fixat termenul de judecată pentru luni, 26 noiembrie.

118 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti va judeca luni propunerea de arestarea preventivă a lui Trăşculescu

Tribunalul Bucureşti va judeca luni propunerea de arestarea preventivă a lui Trăşculescu (Imagine: Shutterstock)

Magistratul, desemnat aleatoriu să judece propunerea de arestare formulată de procurorii anticorupţie, a intrat joi seară cu dosarul în camera de consiliu şi a constatat că inculpatul din speţă nu este prezent.

În aceste condiţii, judecătorul a verificat actele dosarului şi a constatat că Trăşculescu nu are domiciliul în Bucureşti, ci undeva în Vrancea, motiv pentru care a decis ca trebuie îndeplinită corespunzător, potrivit normelor in vigoare, procedura de citare a fostului demnitar. Astfel, judecătorul va emite o citaţie la domiciliul din Vrancea al lui Trăşculescu.

Totodată, magistratul a stabilit ca termen de judecată ziua de luni, 26 noiembrie.

Iniţial, potrivit portatului instanţei, termenul de judecată era menţionat ca fiind joi, 22 noiembrie, dată la care a fost primită de la DNA propunerea de arestarea preventivă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au extins cercetările faţă de fostul deputat Alin Trăşculescu şi au pus în mişcare acţiunea penală pentru o nouă infracţiune reţinută în sarcina sa, şi anume asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, potrivit unui comunicat remis joi seară de DNA.

"Aceste noi măsuri au fost luate de procurori în dosarul în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de persoana menţionată pentru infracţiunile de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. La data de 22 noiembrie 2012, inculpatului i s-au adus la cunoştinţă noile acuzaţii în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală", s-a mai arătat în comunicat.

DNA a mai precizat în comunicat că tot joi, 22 noiembrie, a fost transmisă la Tribunalul Bucureşti solicitarea de arestare preventivă a lui Trăşculescu.

Având în vedere că, la data de 20 noiembrie 2012, Camera Deputaţilor a constatat încetarea calităţii de deputat a lui Alin Trăşculescu, în urma demisiei sale, a fost înlăturat impedimentul procedural care nu permitea procurorilor să ceară instanţei arestarea preventivă a inculpatului. În noile împrejurări create prin demisia lui Trăşculescu, competenţa de a se pronunţa asupra măsurilor preventive revine Tribunalului Bucureşti, a mai arătat DNA.

Alin Trăşculescu s-a prezentat, joi, la DNA, fiind citat în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă şi instigare la spălare de bani.

Avocatul fostului deputat a spus, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că procurorii l-au citat pe Alin Trăşculescu pentru audiere şi pentru a fi desigilate şi predate părţi din documentele ridicate în urma flagrantului.

Totodată, procurorii anticorupţie au extins cercetarea penală în cazul lui Trăşculescu şi pentru fapta de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, despre care avocatul a arătat că "subzista" şi până la acest moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici