Tribunalul Constanţa: Pe rolul instanţei e un dosar penal în care apare numele lui Blejnar

Parchetul Tribunalului Constanţa a anunţat, sâmbătă, că pe rolul instanţei este înregistrat un dosar având ca obiect modul în care a fost autorizată, în 2007, funcţionarea unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor petroliere, din comisia care a dat autorizarea făcând parte şi Sorin Blejnar.

502 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Constanţa: Pe rolul instanţei e un dosar penal în care apare numele lui Blejnar

Tribunalul Constanţa anunţă că pe rolul instanţei e un dosar penal în care apare numele lui Blejnar (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Parchetul Tribunalului Constanţa a anunţat, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă, că pe rolul instituţiei se află înregistrat în vederea soluţionării un dosar penal având ca obiect modul în care a fost autorizată, în anul 2007, funcţionarea unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor petroliere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În componenţa comisiei se regăsea, din partea Gărzii Financiare, comisarul general adjunct, la acea dată, Sorin Blejnar, actualul preşedinte al ANAF", se arată în comunicatul Parchetului Tribunalului Constanţa.

În documentul citat se precizează că "în cauză nu a fost începută urmărirea penală".

Surse din cadrul instituţiei au precizat, sâmbătă, că la vremea respectivă Sorin Blejnar a fost audiat în acest dosar şi a dat o declaraţie olografă în faţa procurorului de caz, la fel ca şi ceilalţi membri ai comisiei de autorizare.

În ultima perioadă preşedintele ANAF a fost acuzat în repetate rânduri atât de oameni politici din opoziţie, dar şi de fostul şef al Vămii Ploieşti, Diana Severin, că el ar fi "regina" de pe tabla de şah a corupţiei din vămi, acuzaţii pe care le-a respins de fiecare dată.

În replică, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, declara, joi, pentru MEDIAFAX, că acuzaţiile fostei şefe a Vămii Ploieşti Diana Severin sunt "nefondate şi nu au legătură cu realitatea".

"Nu răspund la astfel de acuzaţii care sunt nefondate şi nu au legătură cu realitatea. Dacă dumneaiei are elemente prin care îşi poate susţine afirmaţiile este liberă să urmeze toate demersurile legale. Principala mea preocupare în această perioadă este să asigur o implementare perfectă a declaraţiei unice (privind plata contribuţiilor şi a impozitului pe venit - n.r.)", a afirmat Blejnar.

De asemenea, şeful Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, arestat preventiv pentru 29 de zile pentru fapte de corupţie în urma unei descinderi în vamă, a declarat, în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti, că a luat mită 90.000. de lei, din care a oprit o treime, iar restul i-a împărţit între vameşi şi alte persoane şi că, după ştiinţa sa, banii ajungeau "la preşedintele S.B.".

Instanţa a aratat că potrivit lui Costea, "în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 de lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B.".

Ulterior, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, declara, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu a luat nimic de la şeful Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea.

"Eu nu am citit declaraţiile lui Costea. Nu am luat nimic de la Costea, iar dacă voi fi chemat de către organele de urmărire penală să dau declaraţii, mă voi duce pentru că vreau să se facă dreptate şi pentru că sunt obligat de lege", spunea Blejnar.

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Oradea, unde a participat la Congresul UDMR, că dacă Parchetul sau Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îi va trimite o sesizare cu privire la urmărirea penală a şefului ANAF, Sorin Blejnar, acesta va fi demis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici