Tronsonul rutier care străbate judeţul Galaţi va fi reabilitat cu fonduri europene. Investiţia este de peste 40 de milioane de euro

Tronsonul rutier care străbate judeţul Galaţi de la nord la sud va fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene, în cadrul unei investiţii de peste 40 de milioane de euro.

1203 afișări
Imaginea articolului Tronsonul rutier care străbate judeţul Galaţi va fi reabilitat cu fonduri europene. Investiţia este de peste 40 de milioane de euro

Tronsonul rutier care străbate judeţul Galaţi va fi reabilitat cu fonduri europene. Investiţia este de peste 40 de milioane de euro

Tronsonul nord-sud va fi reabilitat cu fonduri europene. În prima fază sunt alocaţi banii pentru realizarea documentaţiei, iar ulterior vor veni fondurile necesare lucrărilor.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru tronsonul cuprins între DN24D şi intersecţia cu DN25, ambele din judeţul Galaţi.

Pentru reabilitarea a 61 de kilometri de drum, autorităţile vor plăti peste 40 de milioane de euro.

„Este vorba despre modernizarea a peste 61 de km de drum judeţean, în cadrul unei investiţii estimată la peste 40 de milioane de euro, bani europeni pentru care avem deja garanţia că îi vom obţine în cadrul noului exerciţiu financiar. Acest proiect este deja înscris pe o listă predefinită de proiecte selectate, ceea ce înseamnă că această importantă investiţie va fi cu siguranţă finanţată. Însă, până la deschiderea noilor apeluri de finanţare, trebuie să avem finalizată toată documentaţia tehnico-economică, la care se lucrează deja, procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea unui proiectant fiind finalizate de aproximativ trei luni”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Contractul de finanţare pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice a fost semnat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici