Tu cum îţi faci cafeaua acasă? Un barista talentat din Iaşi îţi spune secretele sale

  • Dacă îţi începi ziua cu o cafea bună, deja e semn că o să fie o zi faină
  • Prima cafea sigur ţi-o prepari acasă, dar ştii să o faci corect ?
  • Eli a venit să înveţe cum să îşi facă singură cana de "prim ajutor"
2326 afișări
Imaginea articolului Tu cum îţi faci cafeaua acasă? Un barista talentat din Iaşi îţi spune secretele sale

Tu cum îţi faci cafeaua acasă? Un barista talentat din Iaşi îţi spune secretele sale

Cea mai bună cafea e cea care îţi place ţie, spune Teo, barista în Iaşi. Dar până să ajungi la cafeneaua preferată să îţi savurezi cafeaua, prima cană tot acasă o bei. 
 
Aşa că Teo a făcut un curs pentru cei care vor să înveţe cum să îşi facă singuri o cafea pe gustul lor. A ales să le explice cum se prepară corect cafeaua la ibric şi cea prin metoda V60, asta după ce le-a spus şi cum ne alegem cafeaua. Eli lucrează de acasă şi îşi  face cafeaua la ibric sau la espressor, dar nu îi iese aşa cum şi-ar dori, aşa că a venit să înveţe. 
 
  •  „Eu nu am băut cafea astăzi. La cafeaua la ibric avem zaţ şi e normal să avem impurităţi în ceaşca de cafea, la V60 nu ai voie să ai impurităţi, e o cafea clară, o culoare frumoasă şi când te uiţi la ea în soare se vede prin ea. Am aflat ce făceam greşit şi de ce nu făceam cafeaua bună. Încerc să găsesc o metodă să îmi fac cafea acasă la Moka, corectă. E ca şi cum ai avea acasă un  pachet de prim ajutor. Te trezeşti dimineaţă şi îţi începi ziua şi trebuie să îţi faci o cafea decentă”, spune Eli, cursant.

 

  • Amestecăm de sus în jos, că nici nu facem... să învârtim manivela. Cu cafeaua trebuie să fii blând, încet. La  V60 trebuie să fii şi mai delicat cu cafeaua. Am pus cafeaua, am turnat apă deasupra, am făcut preinfuzia când apare partea de blooming,
  • de înflorire. La specialty coffee sau cafea de calitate pe care ne-o dorim, cu un gust bun, ne ajută şi să facem economie la cafea. Fiindcă nu trebuie să pui foarte mult, nu ai nevoie. De la părinţii noştri ne-am obişnuit cu cafeaua la ibric şi atunci cafeaua la ibric e o chestie intimă, a noastră. Cafea la V60 este actuală, mai modernă. Prin cele două metode putem face diferenţa foarte mare, în sens de gust pe aceeaşi cafea şi atunci putem arăta oamenilor că pe ibric aceeaşi cafea are un gust, pe V60 aceeaşi cafea e un pic diferită”, explică Teo, barista.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici