Tumoră pietrificată, operată de chirurgii bucureşteni

O echipă de chirurgi condusă de profesorul Vlad Ciurchea, şef de clinică la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar- Arseni" din Bucureşti, a operat, săptămâna trecută, o femeie care avea o tumoră pietrificată intracraniană, de dimensiunea unui pumn.

32 afișări
Imaginea articolului Tumoră pietrificată, operată de chirurgii bucureşteni

Tumoră pietrificată, operată de chirurgii bucureşteni

''Pacienta Angela B, în vârstă de 36 ani, din Câmpina, avea dureri de cap, pierderi de vedere şi de echilibru. În urma unor investigaţii amănunţite, medicii au descoperit tumora. Este vorba despre o tumoră beningnă (mengiom de şant olfactiv). Era o formaţiune dură, intracraniană calcificată (ca o piatră) de 10 centimetri diametru. Era cât un pumn. Am operat timp de zece ore pentru a scoate piatra'', a declarat profesorul Vlad Ciurchea.

Acum pacienta, de profesie inginer, este bine. Tumora pe care o avea a ajuns în acest stadiu în zece ani. "Nu se ştie din ce cauză a apărut. Particularitatea acestui caz este aceea că tumora a apărut la o persoană tânără, probabil din cauza unor modificări endocrine, poate a unor uşoare traumatisme'', a adăugat şeful clinicii.

În general, 10 la sută din totatul tumorilor intracraniene sunt benigne (meningioame), iar din astea jumătate se calcifică, devin ca nişte pietre, a adăugat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici