Udrea: Le-am cerut avocaţilor să retragă contestaţia la măsura controlului judiciar împotriva mea

Deputatul Elena Udrea a declarat, luni, că le-a cerut avocaţilor săi să retragă contestaţia împotriva măsurii controlului judiciar dispusă joi împotriva sa, susţinând că nu va contesta nici începerea urmăririi sale penale şi că va continua să spună ceea ce ştie şi să îşi asume să detoneze sistemul.

136 afișări
Imaginea articolului Udrea: Le-am cerut avocaţilor să retragă contestaţia la măsura controlului judiciar împotriva mea

Elena Udrea (Imagine: Dragos Savu/ Mediafax Foto)

“Am cerut avocaţilor care au făcut contestaţie la măsura care s-a dispus împotriva mea joi, am cerut să retragă această contestaţie. Cred că doamna procuror Moraru este o persoană de bună-credinţă şi înţeleg că lucrează sub presiunea inclusiv a presei, ca urmare nu voi contesta măsura pe care a luat-o împotriva mea de a începe urmărirea penală şi de a mă obliga să nu părăses Bucureştiul timp de două luni”, a afirmat Udrea, în conferinţa de presă susţinută la Parlament.

Ea a adăugat că se simtre mai în siguranţă supravegheată de poliţie, arătând că, dacă nu va merge într-o marţi sau vineri la Secţia 2 de Poliţie, este sigură că ”cineva o va căuta”.

”Închei spunând că leg clar ceea ce mi se întâmplă în acest moment de lucrurile pe care le ştiu despre cum funcţionează sistemul. Nu sunt parte a sistemului, l-am cunoscut din interior, sistemul nu se va schimba până nu va face implozie. Cineva trebuie să spună din interior ce se întâmplă şi îmi asum să fiu eu cea care detonează acest sistem şi rog toţi oamenii curajoşi din această ţară care nu vor să se întoarcă la vremurile în care stăteam ascunşi de frica securităţii să aibă curaj, chiar dacă par singură, sunt milioane de oameni care gândesc ca mine. Chiar dacă nu sunt un om perfect şi am greşelile mele, ceea ce spun este adevărat, indiferent ce aş fi greşit eu, nu se justifică să trecem cu vederea încercarea de a ocupa puterea în România, folosind informaţiile pe care în calitate de şef de SRI domnul Coldea le are. Nu acuz cu nimic SRI. Este un serviciu de informaţii pe care în continuare îl apreciez, pentru care am în continuare numai cuvinte de laudă, însă un om nu înseamnă instituţie, domnul Coldea este doar un om, nu este SRI”, a mai spus Elena Udrea.

Ea a mai susţinut că va continua să spună ceea ce ştie atât timp cât va mai putea.

Joi, Elena Udrea s-a aflat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni. Ea a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici