Udrea vrea să facă exproprieri în zona plajelor

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, le-a solicitat sprijinul, marţi, deputaţilor din Comisia de administraţie, pentru a se putea face exproprieri în zona plajelor, ea arătând că felul în care s-a construit pe litoralul românesc este dezastruos.

78 afișări
Imaginea articolului Udrea vrea să facă exproprieri în zona plajelor

Udrea vrea să facă exproprieri în zona plajelor (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Am venit să solicităm sprijinul dumneavoastră să putem expropria şi în zona plajelor şi pe litoralul românesc", a spus Udrea.

Ministrul le-a explicat deputaţilor din Comisie că există trei categorii de construcţii care afectează litoralul: construcţii legal construite cu autorizaţie, dar care sunt situate inclusiv pe plajă, construcţii cu autorizaţie parţială, dar care s-au extins şi construcţii care s-au ridicat cu încălcarea prevederilor legale.

Elena Udrea a menţionat că pentru acele construcţii ridicate ilegal a fost emisă miercurea trecută o ordonanţă de urgenţă prin care competenţa de demolare a fost trecută la MDRT.

În baza acestei ordonanţe de urgenţă, au început, de marţi, 4 mai, să fie demolate costrucţiile ilegale fără autorizaţie de pe litoral.

"Vom demola tot ce este neautorizat pe litoral", a precizat Elena Udrea. Ea a mai spus că este nevoie însă de o "bună strategie de dezvoltare urbanistică" a litoralului.

"Este nevoie de o bună strategie de dezvoltare urbanistică a litoralului, pe care nu o putem gândi, până nu curăţăm litoralul de aceste construcţii haotice", a opinat Udrea, arătând că şi-a propus ca măcar în zona de plajă să poată să fie făcute exproprieri.

De altfel, Elena Udrea şi-a început discursul ţinut în faţa Comisiei de administraţie arătând că ministerul pe care îl conduce se află în plin proces de reorganizare a cadrului legislativ privind urbanismul, construcţiile, dezvoltarea teritorială. Ea a apreciat că acest cadru legislativ are nevoie de ajustări, "ba pe alocuri este nevoie să fie schimbat în totalitate".

Ea le-a spus deputaţilor din comisie că în unele situaţii s-a lovit de complexitatea problemelor legate de felul în care s-a construit în România, fiind nevoie de o susţinere din partea Legislativului.

Elena Udrea a mai spus că felul în care s-a făcut dezvoltarea teritorială şi felul în care s-a construit în România nu a ţinut de nicio strategie şi de foarte multe ori a respectat interese private şi nu comune. Ea a adăugat că, în zonele de interes naţional, multe din dezvoltările imobiliare "au afectat iremediabil" potenţialul turistic.

Ministrul Elena Udrea se află în continuare la Comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor, unde parlamentarii îşi spun punctele de vedere faţă de dezvoltarea urbanistică, unii dintre ei criticând modul în care s-a construit în judeţele pe care le reprezintă în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici