Ultima zi a minivacanţei de Rusalii: Românii se întorc acasă. Aglomeraţie pe A2 şi pe DN1

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, luni, pe Autostrada Soarelui (A2) şi DN1 Bucureşti -Ploieşti, în ultima zi a minivacanţei de Rusalii, anunţă Centrul Infotrafic. Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat că traficul rutier va fi monitorizat, luni, la întoarcerea turiştilor din minivacanţa de Rusalii, cu ajutorul a 421 de aparate radar, peste 11.000 de poliţiştii de la Rutieră fiind mobilizaţi pentru acţiuni privind siguranţa în trafic.

626 afișări
Imaginea articolului Ultima zi a minivacanţei de Rusalii: Românii se întorc acasă. Aglomeraţie pe A2 şi pe DN1

Ultima zi a minivacanţei de Rusalii: Românii se întorc din vacanţă. Aglomeraţie pe A2 şi pe DN1 (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit informaţiilor furnizate de Centrul Infotrafic, traficul rutier este intens pe Valea Prahovei, în ambele sensuri de mers. Între staţiunile Sinaia şi Buşteni s-au format coloane de autovehicule, pe sensul de mers către Capitală.

Traficul a fost restricţionat, timp de câteva ore, în judeţul Braşov, pe DN1, DN1A, DN73A şi pe DN73.

Chiar şi după ce au fost ridicate restricţiile, reprezentanţii Poliţiei Rutiere anunţă că viteza cu care se circula între Predeal şi Buşteni este de 15km/h iar la Comarnic se circulă cu o viteză de 30 de km/h.

De asemenea, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate şi pe A2, pe drumul de la staţiunile de pe litoral către Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă emis de IGPR, 11.500 de poliţişti monitorizeză, luni, traficul rutier cu 421 de radare, dispozitive True Cam de ultimă generaţie şi 4.000 de autospeciale, pentru a preveni evenimentele grave care ar putea apărea la întoarcerea din minivacanţa de Rusalii.

Sunt monitorizate în special traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice spre Capitală, autostrăzile A1, A2 şi A3, cât şi celelalte aglomerări urbane.

Totodată, Poliţia Română anunţă că au fost mobilizate încă de dimineaţă echipaje de poliţie în Vama Veche şi pe DN 5, în judeţul Giurgiu. Traficul rutier pe DN 1 şi A2 este supravegheat din aer cu ajutorul a 2 elicoptere, informează IGPR.

Trenurile de călători sunt patrulate de poliţişti, în special cele care circulă pe Valea Prahovei şi dinspre Litoral. De asemenea, efectivele de poliţie patrulează şi staţiile şi triajele de cale ferată, precum şi 14 aerogări şi 21 de porturi de la Marea Neagră şi de pe Dunăre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici