Ultimul bilanţ al inundaţiilor din Argeş: Peste 300 de gospodării din 26 de localităţi, afectate

Peste 300 de gospodării şi anexe din 26 de localităţi şi aproape 800 de hectare de teren au fost inundate în urma ploilor din ultimele zile în judeţul Argeş, unde s-au reactivat şi alunecări de teren care au afectat drumuri din mai multe localităţi, arată ultimul bilanţ prezentat de Prefectură.

211 afișări
Imaginea articolului Ultimul bilanţ al inundaţiilor din Argeş: Peste 300 de gospodării din 26 de localităţi, afectate

Ultimul bilanţ al inundaţiilor din Argeş: Peste 300 de gospodării din 26 de localităţi, afectate (Imagine: Justin Stavaru / Mediafax Foto)

Potrivit datelor prezentate, marţi, într-o conferinţă de presă de prefectul judeţului Argeş, Mihail Oprescu, în 26 de oraşe şi comune argeşene s-au produs inundaţii în urma ploilor torenţiale din ultimele zile.

Astfel, au fost afectate localităţile Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Albeştii de Argeş, Albota, Aninoasa, Băiculeşti, Bălileşti, Bradu, Budeasa, Bughea de Sus, Corbi, Ciofrângeni, Căteasca, Domneşti, Mălureni, Mioveni, Mihăeşti, Muşăteşti, Poienarii de Argeş, Miceşti, Recea, Ştefan cel Mare, Valea Iaşului, Valea Danului şi Vultureşti.

Bilanţul prezentat marţi de prefectul de Argeş arată că au fost inundate 783 de hectare de teren arabil şi fâneţe, 57 de locuinţe, 129 de gospodării şi 240 de anexe gospodăreşti. Viiturile au avariat 13 poduri, dintre care unele sunt amplasate pe drumuri naţionale sau judeţene, 19 podeţe şi trei punţi pietonale.

De asemenea, mai multe sectoare de drum au fost afectate de inundaţii, de alunecări de teren sau de eroziune, fiind vorba despre un drum naţional, şase sectoare de drumuri judeţene, 41 de drumuri comunale şi 22 de străzi.

În urma ploilor, în localităţile afectate s-au activat sau reactivat 30 de alunecări de teren, una dintre ele producându-se pe strada Pinului din Piteşti, iar alta pe o stradă din Curtea de Argeş. Cele mai multe alunecări de teren au avut loc în localitatea Valea Danului, unde pământul s-a dislocat şi a pornit la vale în zece puncte, iar o conductă de alimentare cu apă a fost decopertată pe o lungime de o sută de metri.

Aluviunile au colmatat 11 fântâni din localităţile Domneşti, Bughea de Sus şi Ştefan cel Mare.

Marţi, 200 de familii din Muşăteşti şi Valea Iaşului nu au alimentare cu energie electrică şi se înregistrează o sută de deranjamente din cauză că liniile de telefonie sunt nefuncţionale.

Sute de cadre militare au fost mobilizate în zonele afectate de inundaţii, acestora adăugându-li-se zeci de civili şi echipe de intervenţie de la companiile de electricitate şi telefonie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici