Un cetăţean spaniol a murit după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Hunedoara

Un cetăţean spaniol a murit, joi, în localitatea Balomir, judeţul Hunedoara, după ce maşina pe care o conducea a fost lovită la o trecere la nivel cu calea ferată de un tren de marfă, iar o altă persoană aflată în maşină a fost rănită grav, transmite corespondentul MEDIAFAX.

584 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean spaniol a murit după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Hunedoara

Un cetăţean spaniol a murit după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Hunedoara 9Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, un grav accident de circulaţie a avut loc în localitatea Balomir, comuna Sântămărie Orlea, în urma căruia un şofer spaniol, în vârstă de 57 de ani, a murit, iar o altă persoană aflată în maşină a fost rănită grav.

Accidentul a avut loc după ce un tren de marfă care circula din direcţia Petroşani - Simeria a lovit autoturismul condus de cetăţeanul spaniol, care circula pe DJ668, în zona trecerii la nivel cu calea ferată din Balomir.

Conform sursei citate, din primele cercetări reiese că cetăţeanul spaniol nu ar fi respectat semnificaţia semnalizării acustice şi luminoase aflată în funcţiune la trecerea la nivel cu calea ferată.

Potrivit sursei citate, în urma accidentului a fost rănit şi un pasager din autoturism, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Balomir.

Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, la locul accidentului au sosit un echipaj de pompieri de la descarcerare şi un echipaj al Ambulanţei Haţeg.

"Pentru eliberarea, în prima fază a bărbatului rănit, în vârstă de 21 de ani, pompierii au tăiat şi îndepărtat elementele componente ale autoturismului care blocau extragerea pacientului. Bărbatul decedat a fost scos din autovehicul după încheierea operaţiunilor de salvare a rănitului. Pacientul multiplu traumatizat a fost transportat în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului din Haţeg", se arată în comunicat.

În urma accidentului, trenul marfar nu a deraiat, iar incidentul nu a afectat circulaţia trenurilor de persoane care tranzitează zona.

Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici