Un copil de 13 ani, diagnosticat cu meningită, a murit la spital în Timişoara

Un băiat de 13 ani din Arad a murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, după ce a fost diagnosticat cu meningită. După o răceală, băiatul a fost găsit de părinţi în stare de inconştienţă.

272 afișări
Imaginea articolului Un copil de 13 ani, diagnosticat cu meningită, a murit la spital în Timişoara

Un copil de 13 ani diagnosticat cu meningită a murit la spital

Băiatul de 13 ani din comuna arădeană Almaş s-a îmbolnăvit la sfârşitul lunii noiembrie. Nici el şi nici sora lui nu au mers la şcoală din data de 25 noiembrie.

După patru zile, starea copilului s-a înrăutăţit şi a fost dus la spital.

„Copilul a plecat la spital din familie, nu s-a întâmplat în timpul şcolii. El din 25 noiembrie nu a mai fost la şcoală. Mama lui a ţinut legătura cu şcoala, e o femeie responsabilă care s-a îngrijit de copii. Sora lui e în clasă cu el, iniţial a lipsit şi ea de la şcoală, din 25 până în 29 a lipsit şi ea, a fost răcită. El a rămas în continuare acasă că era răcit, dar spunea că e mai bine. Am întrebat dacă vine la şcoală pentru că era perioada tezelor şi chiar luni aveau teză. După-amiază am aflat că starea lui s-a agravat şi a plecat la spital", a declarat pentru MEDIAFAX directorul Şcolii Gimnaziale „Lazăr Tâmpa“ din Almaş, Rafila Veţa.

Pe 29 noiembrie copilul a fost preluat de un echipaj medical şi dus iniţial la Spitalul de Pediatrie din Timişoara, iar mai apoi transferat la Spitalul de Boli Infecţioase.

„A fost găsit de părinţi în stare de inconştienţă, au chemat salvarea, a fost dus întâi la Spitalulul de Pediatrie <Louis Ţurcanu>, iar mai apoi a fost adus la noi intubat. A venit cu diagnosticul de meningoencefalită, într-o stare foarte gravă, cu convulsii . Evoluţia a fost nefavorabilă, cu modificări cerebrale evidenţiate pe RMN. Decesul s-a declarat seara trecută (n.r. miercuri seară)" , a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş" din Timişoara, Virgil Musta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici