Un copil şi doi bărbaţi blocaţi pe Dunăre de o furtună au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră

Un copil în vârstă de şapte ani, bunicul său şi un alt bărbat, rămaşi izolaţi din cauza valurilor puternice, pe o insulă, pe Dunăre, în timp ce pescuiau, au fost salvaţi, joi seară, de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni, intervenţia fiind dificilă din cauza furtunii.

182 afișări
Imaginea articolului Un copil şi doi bărbaţi blocaţi pe Dunăre de o furtună au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră

Mehedinţi:Un copil şi doi bărbaţi blocaţi pe Dunăre de o furtună, salvaţi de poliţiştii de frontieră (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Cei doi bărbaţi, împreună cu nepotul unuia dintre ei, în vârstă de şapte ani, plecaseră la pescuit, pe Dunăre, joi dimineaţă, dar din cauză că în timpul zilei s-a produs o furtună puternică pe fluviu, aceştia nu s-au mai putut întoarce la mal cu ambarcaţiunea proprie, astfel că au rămas izolaţi în Ostrovul Golu, la kilometrul fluvial 942, la un kilometru în aval de Hidrocentrala Porţile de Fier I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Sectorul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF)Mehedinţi, marţi seară, în jurul orei 20.00, unul dintre bărbaţi a sunat la 112 cerând ajutor.

"În ajutorul celor trei persoane izolate şi aflate în pericol au acţionat poliţiştii de frontieră din echipajul ambarcaţiei Harpon 4106 care s-au deplasat rapid pe direcţia Ostrovului Golu. Deşi valurile şi obstacolele aflate "între ape"(bucăţi de lemne şi bolovani) au îngreunat mult acostarea ambarcaţiei, echipajul Poliţiei de frontieră a reuşit să ajungă la locul unde se aflau cei trei severineni", se mai arată în comunicatul STPF Mehedinţi.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit băiatului şi celor două persoane adulte veste de salvare şi i-au transportat în siguranţă pe malul românesc al Dunării.

Nici cei doi adulţi, şi nici băiatul nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici