Un deltaplan s-a prăbuşit pe aerodromul din Cisnădie, pilotul a murit

Un deltaplan a căzut, sâmbătă, pe aerodromul Cisnădie, din judeţul Sibiu, iar pilotul a murit, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, inspectorul Luciana Balteş.

795 afișări
Imaginea articolului Un deltaplan s-a prăbuşit pe aerodromul din Cisnădie, pilotul a murit

Un deltaplan s-a prăbuşit pe aerodromul din Cisnădie, pilotul a murit (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, pilotul avea 33 de ani şi era din municipiul Sibiu.

Balteş a spus că acesta se deplasa cu un "Cormoran" - un deltaplan cu motor cu două locuri.

"Bărbatul are brevet de pilot de deltaplan şi efectua zboruri în timpul liber. Astăzi (sâmbătă - n.r.) a fost într-un astfel de zbor. Motivele pentru care deltaplanul s-a prăbuşit nu se cunosc deocamdată", a spus Balteş.

Un deltaplan s-a prăbuşit pe aerodromul din Cisnădie, pilotul a murit (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Primele informaţii duc către ipoteza unei erori umane

Procurorul Alex Florenţa de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, care anchetează accidentul, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la locul accidentului s-au conservat urme pentru a se putea face o cercetare complexă.

"Prin serviciul 112, Poliţia Cisnădie a fost anunţată despre prăbuşirea unui avion. Ne-am deplasat echipa operativă pentru a cerceta la faţa locului împreună cu specialiştii de la Poliţia Cisnădie. S-au fixat urmele pentru a verifica ulterior eventualele aspecte de cercetare. Sunt, în prezent, făcute cercetări pentru a stabili cauzele concrete ale accidentului. Primele informaţii duc către ipoteza unei erori umane. Facem verificări ulterioare, dar pilotul are brevet de pilotaj. Vom vedea în ce măsură se datorează unei erori umane sau unei defecţiuni tehnice", spus Florenţa.

Potrivit acestuia, ancheta specialiştilor de la Direcţia Generală de Aviaţie din cadrul Ministerului Transporturilor şi de la Autoritatea Aeronautică din România va stabili exact, în perioada următoare, cauzele producerii accidentului.

Un deltaplan s-a prăbuşit pe aerodromul din Cisnădie, pilotul a murit (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Pilotul a încercat să redreseze aparatul şi să aterizeze

Directorul Aeroportului Sibiu, Augustin Sava, a declarat corespondentului MEDIAFAX că accidentul de la Cisnădie va fi cercetat de către experţi de la Direcţia Generală de Aviaţie din cadrul Ministerului Transporturilor şi de la Autoritatea Aeronautică Română, care urmeză să sosească la Sibiu "în cel mai scrut timp".

Pe de altă parte, surse din cadrul anchetatorilor au declarat că este posibil ca pilotul să fi încercat să facă o manevră de întoarcere, moment în care una din aripile aparatului de zbor ar fi atins solul.

Conform surselor citate, pilotul a încercat să redreseze aparatul şi să aterizeze, însă nu a mai reuşit, cu toate acestea deltaplanul nu s-a prăbuşit brusc, deoarece atunci ar fi avut loc o explozie.

Între timp, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, sub conducerea unui procuror, a deschis o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici