Un deputat PC vrea lege pentru şcolarizarea la domiciliu a copiilor români din Diaspora

Deputatul PC de Diaspora Ovidiu Raetchi a declarat, miercuri, că intenţionează să iniţieze un proiect legislativ care să prevadă posibilitatea şcolarizării la domiciliu a copiilor români din Diaspora, în cadrul sistemului românesc de învăţământ.

198 afișări
Imaginea articolului Un deputat PC vrea lege pentru şcolarizarea la domiciliu a copiilor români din Diaspora

Un deputat PC vrea lege pentru şcolarizarea la domiciliu a copiilor români din Diaspora (Imagine: Shutterstock)

Raetchi a spus, într-o conferinţă de presă, că un număr semnificativ de copii români din Diaspora pot fi afectaţi obiectiv în actul de educaţie de probleme politice, sociale, identitare sau personale, cum este cazul celor din state precum Egipt şi este nevoie de un proiect de lege pentru a le veni în ajutor.

El a propus ca acest proiect să stabilească un sistem de calificare şi verificare a unor tutori acreditaţi să predea cursuri la domiciliu acestor copii, înfiinţarea în cadrul Ministerului Educaţiei a unui Centru pentru acreditare, stabilirea unui sistem şi a unui program de testare on-line a elevilor din Diaspora care să verifice şi să confirme evoluţia elevilor, implicarea ambasadelor în organizarea acestor examene online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici