Un deputat PSD cere ca Ana Birchall să fie DEMISĂ din Guvern sau exclusă din partid

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu solicită CEx-ului PSD de miercuri demiterea Anei Birchall din funcţia de ministru al Justiţiei sau excluderea acesteia din partid. Acesta o acuză pe Ana Birchall că susţine abuzurile din justiţie.

1751 afișări
Imaginea articolului Un deputat PSD cere ca Ana Birchall să fie DEMISĂ din Guvern sau exclusă din partid

Un deputat PSD cere ca Ana Birchall să fie DEMISĂ din Guvern sau exclusă din partid

"Aş vrea să spun de la început că declaraţiile «încă colegei» Birchall nu reprezintă nici poziţia politică a partidului nostru şi nici poziţia asociaţiilor magistraţilor şi procurorilor din România , ci a unei persoane demisă din funcţia de ministru al justiţiei de către Premierul Viorica Dancila şi ţinuta forţat în această funcţie de către prietenul acestei “ colege “ Klaus Iohanis , prieten căruia Birchall i-a şi mulţumit anterior refuzului numirii Danei Gârbovan , în declaraţia de presă din Camera Deputaţilor , anticipând menţinerea ei în funcţia de ministru al justiţiei în dauna Danei Gârbovan , un judecător şi un profesionist desăvârşit", a scris deputatul PSD Cătălin Rădulescu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Social-democratul a acuzat-o pe Ana Birchall că susţine abuzurile din justiţie şi că "îşi bate joc de voturile date PSD de milioane de români" şi "de lupta magistraţilor pentru stoparea abuzurilor"

"Această « colegă » îşi bate joc de voturile date psd-ului de milioane de milioane de români şi de lupta din ultimii ani a asociaţiilor magistraţilor şi procurorilor din România în stoparea abuzurilor procurorilor DNA , din ultimii 8 ani . Prin încercarea repetată şi continuă a acesteia de a bloca pe de-o parte numirea în funcţia de şef al SIIJ a Adinei Florea şi pe de altă parte de a desfiinţa secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie , « colegă »Bichall vrea să legitimeze toate acţiunile abuzive , represive , mafiote şi criminale ale procurorilor DNA, acuzaţi şi dovediţi atât de forurile CSM şi ale Inspecţiei judiciare , cât şi de instanţele judecătoreşti , procurori că : Onea, Portocală , Kovesi , Vartic, Man , procuroarea care trăgea pe jos o fetiţa , procurorii de la Caracal sau procurori Dna hastagisti din : Timiş , Iaşi , Braşov , Prahova, Caraş, Bihor, Cluj, Dolj , Argeş, Vâlcea etc, care au făcut dosare la comandă pe ţinte , au anchetat , instrumentat şi împreuna cu oameni din Sri conduşi de Maior şi Coldea , au hotărât împreuna cu judecători afiliaţi statului mafiot paralel , condamnarea oamenilor nevinovaţi sau au acoperit reţele de crimă organizată , proxeneţi şi clanuri mafiote . Acest lucru nu poate fi permis", a mai scris Răduelscu.

Chestorul Camerei Deputaţilor a mai spus că CEx-ul de miercuri trebuie să hotărască demiterea din funcţia de ministru al Justiţiei a Anei Birchall sau excluderea acesteia din partid.

"CEx-ul de astăzi va trebui să hotărască între demiterea din funcţia de ministru sau excluderea din partid a acestei “ colege “ care în primul rând ştirbeşte autoritatea preşedintelui Psd Viorica Dancila , prin declaraţiile sale, nevalidate politic de partidul nostru şi pe de altă parte afectează parcursul mobilizator al membrilor psd ( şi nu numai ) în viitoarea campanie prezidenţială care stă să înceapă!", mai notează Rădulescu.

Reacţia social-democratului vine în contextul în care ministrul Justiţiei Ana Birchall a anunţat marţi că grupul interministerial nu susţine funcţionarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în această formă, concluziile raportului fiind preliminare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici