Un deţinut de la Penitenciarul Jilava evadat de la un punct de lucru, prins după aproape zece ore

Un deţinut de la Penitenciarul Jilava evadat marţi, de la staţia de sortare deşeuri Glina, punctul de lucru la care era repartizat, a fost prins miercuri dimineaţă, după aproape zece ore, în Voluntari (Ilfov), a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, Cristian Micu.

543 afișări
Imaginea articolului Un deţinut de la Penitenciarul Jilava evadat de la un punct de lucru, prins după aproape zece ore

Un deţinut de la Penitenciarul Jilava evadat de la un punct de lucru, prins după aproape zece ore (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bucureşti Jilava a precizat că deţinutul a fost prins în jurul orei 07.30, în zona gării din Voluntari. Acesta va fi ridicat de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov şi dus în unitatea de detenţie.

Cristian Micu a mai spus că urmează să se stabilească motivul pentru care bărbatul a evadat, în condiţiile în care în mai 2014 putea fi eliberat condiţionat.

Deţinutul a fost prins în urma colaborării Penitenciarului Bucureşti Jilava cu Poliţia Ilfov şi Inspectoratul de Jandarmi Ilfov, a adăugat Micu.

Conducerea penitenciarului a dispus efectuarea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au dus la producerea evenimentului, a precizat Micu.

Deţinutul se numeşte Florentin Olteanu, are 32 de ani, este din comuna Măldeni, judeţul Teleorman şi execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru furt calificat.

Bărbatul, care executa pedeapsa în regim semideschis, a evadat marţi, în jurul orei 21.20, de la punctul de lucru la care era repartizat, respectiv staţia de sortare deşeuri Glina, a spus Cristian Micu.

După ce deţinutul a evadat au fost dispuse măsuri specifice pentru prinderea acestuia, fiind alarmat personalul unităţii de detenţie şi trimise mai multe echipe de căutare, care au colaborat cu Poliţia Capitalei, IPJ Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov şi Poliţia de Frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici