Un elev de 18 ani de la un liceu din Pucioasa a murit după ce i s-a făcut rău la ora de sport. Ce a declarat directoarea instituţiei

Un elev în clasa a XII-a de la Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu" din Pucioasa (Dâmboviţa) a murit, marţi, la Spitalul Judeţean, unde a fost transportat după ce i s-a făcut rău la ora de sport, primele date arătând că tânărul de 18 ani avea probleme cardiace.

1207 afișări
Imaginea articolului Un elev de 18 ani de la un liceu din Pucioasa a murit după ce i s-a făcut rău la ora de sport. Ce a declarat directoarea instituţiei

Un elev de 18 ani de la un liceu din Pucioasa a murit după ce i s-a făcut rău la ora de sport. Ce a declarat directoarea instituţiei (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Alexandra Niculae, a spus că elevului de 18 ani i s-a făcut rău la ora de sport, iar asistenta medicală a liceului a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor şi a sunat la 112, chemând o ambulanţă.

"Elevul a fost resuscitat timp de 45 de minute şi dus la spital, unde s-a constatat decesul", a precizat reprezentatul Poliţiei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spiutalului Judeţean din Târgovişte, Elena Ionescu, a spus că elevul de 18 ani a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe în stop cardio-respirator şi cu tensiune 0, iar manevrele de resuscitare nu au avut rezultat.

Primele date arată că elevul de 18 ani ar fi avut afecţiuni cardiace, respectiv suflu sistolic, iar medicul de familie i-ar fi permis să participe la orele de sport.

Dâmboviţa: Elevului care a murit la liceu i s-a făcut rău înaintea orei de sport - conducerea şcolii

Directoarea Colegiului Naţional "Nicolae Titulescu" din Pucioasa, unde un elev de 18 ani a murit marţi, spune că tânărului i s-a făcut rău înaintea începerii orei de sport şi că acesta avea probleme cardiace care erau cunoscute.

Potrivit directoarei unităţii de învăţământ, Daniela Mircea, după ce elevului de 18 ani i s-a făcut rău, profesorul de sport a sunat la 112 şi a solicitat intervenţia unei ambulanţe.

"Tragedia a avut loc înaintea orei de sport, când elevului i s-a făcut rău. Colegii lui au chemat asistenta, profesorul de sport a sunat la 112 şi a chemat ambulanţa. Elevul avea suflu sistolic, părinţii lui ştiau despre afecţiune, dar medicul de familie a permis elevului să participe la orele de sport, considerând că era apt pentru efort fizic şi nu era niciun pericol", a declarat directoarea Colegiului Naţional "Nicolae Titulescu" din Pucioasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici